Nyheder19. november 2014

Oh Lands store musikfamilie

Den pladeaktuelle sangerinde har haft hele familien inde over, da hendes nye album ”Earth Sick” skulle kreeres
"Earth Sick" er Oh Lands fjerde album
"Earth Sick" er Oh Lands fjerde album
 Foto: All Over PressNår den danske sangerinde Oh Land sætter sit spritnye album "Earth sick" på, er det ikke bare hendes egen lyd, hun kan genkende i øregangen.

Hele seks personer fra hendes familie spiller nemlig med på udgivelsen.

Men med en far, der er komponist, en mor der er operasanger og hele fire andre familiemedlemmer samt tre venner med mere end gode evner inden for klassisk musik, var det også "rimelig oplagt", som sangerinden selv siger.

Det familiære samarbejde har da også resulteret i, at pladen betyder mere for den 29-årige sangerinde end de foregående album.

LÆS OGSÅ: Oh land synger til sin veninde

- De har gjort pladen meget mere personlig. Det er ret specielt, at der er et menneske bag hver lyd, som jeg kender og elsker. Det kan man godt blive rørt over. Men det er nærmest også lidt klamt. Lidt nepotistisk. Lidt familiemafia, siger Oh Land og griner.

Den populære sangerinde med det borgerlige navn Nanna Øland Fabricius, har dog ikke altid spillet i fin harmoni med sin familie.

Mens familien var fuld af musikere, kunne Oh Land nemlig ikke selv spille noget instrument, da hun var barn.

- Når der var fødselsdag eller andre arrangementer i familien, lavede de alle sammen en lille strygekvartet og min moster spillede klaver. De lavede altid noget, og jeg var aldrig rigtig en del af det. Jeg kiggede bare på og var lidt misundelig over, at jeg ikke rigtig kunne spille på noget og deltage, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Oh Land: Se min tvilling

Men det har ændret sig i dag. Og ikke kun på den nye plade.

Til december skal Oh Land spille tre koncerter sammen med symfoniorkesteret. Og der har hendes far, komponisten Bendt Fabricius, ej at forveksle med Bent Fabricius-Bjerre, hjulpet til med at skrive musikken.

Og det er faktisk ikke første gang, de to har arbejdet tæt sammen. Samarbejdet mellem far og datter fungerer nemlig ret godt.

LÆS OGSÅ: Oh Land fejrer i hjemmesko

- Jeg lærer sindssygt meget af ham, for han er mere tålmodig med mig, end han ville være med en anden, fordi jeg er hans datter. Jeg kan være meget direkte og sige "hold kæft, jeg synes, det der lyder dårligt". Der er en total ærlighed, som er ret fed, fortæller Oh land.

At de to kan være helt ærlige overfor hinanden, når de sidder sammen om musikken, stammer ifølge den danske pop-darling helt tilbage, fra dengang hun var lille.

- Jeg tror, det skyldes, at vi har spillet og sunget sammen hele mit liv. Vi brugte mange timer sammen, da jeg var barn, hvor han spillede akkorder, jeg synes, lød smukke, mens jeg fandt på historier, jeg sang hen over. Jeg takker virkelig min far for hans store tålmodighed med mig under min opvækst, siger "Turn it up"-sangerinden.

"Earth sick" er Oh Lands fjerde album, siden hun debuterede i 2008.

Sponsoreret indhold