Nyheder8. oktober 2014

Oh Land synger til veninde

Opmuntrende ord til veninde på ny single
Oh Land skrev et nummer for at hjælpe en veninde gennem en svær tid.
Oh Land skrev et nummer for at hjælpe en veninde gennem en svær tid.
 Foto: Thomas Laursen



Der må være store plusser på sangerinden Oh Lands venindekonto lige i øjeblikket.

"Head up high" eller hold hovedet højt, som den hedder oversat til dansk, er nemlig ikke blot titlen på sangerinden Oh Lands spritnye single, men også tre opmuntrende ord til den spraglede kunstners barndomsveninde.

LÆS OGSÅ: Vilde med andres aflagte tøj

Oh Land, der rigtig hedder Nanna Øland Fabricius, skrev nemlig nummeret for at hjælpe sin veninde igennem en svær tid.

- Sangen er til min bedste veninde, som jeg har kendt, siden jeg var tre år. Hun gik igennem en meget hård tid i sit liv og led af nogle store kærestesorger. Jeg skrev derfor sangen til hende, så hun kunne holde hovedet højt, komme oven på igen og ikke lade de ting, der skete, gå ud over hendes selvværd, siger Oh Land.

LÆS OGSÅ: Dansk stjerne beder om dine penge

Det var dog i første omgang ikke helt meningen, at sangen skulle ud til offentligheden. Det var derfor lidt en overraskelse for veninden, at sangen kom med på pladen, som er indspillet i New York.

- Hun er meget beæret over, at den kommer ud som min første single. Det havde hun ikke regnet med, for jeg sendte den bare til hende dengang. Så det er ret sjovt, siger Oh Land.
Singlen "Head up high" er fra Oh Lands kommende album "Earth sick", der udkommer 10. november.

LÆS OGSÅ: Nøgne Oh Land kun iført dannebrog

Den spøjse titel, der oversat til dansk betyder "jordsyg", er ifølge sangerinden opstået ud fra tanken om, hvad man ville tænke, hvis man kom fra en helt anden planet og så på Jorden.

- Pladen handler om at bibeholde de drømme, idealer og tanker, man havde om verden, da man var 10 år. Men det er svært at bibeholde dem og tro på, at man stadig kan gøre en forskel, fortæller Oh Land, der har ladet sig inspirere til pladen af sine egne oplevelser og frustrationer i hverdagen.

- Det er meget frustrerende at være menneske i en verden, hvor der sker så mange onde ting som krig, siger popmusikeren og fortsætter:

- Det er de helt små frustrationer i hverdagen til de helt store spørgsmål, der har inspireret mig til pladen, og som jeg synes, er svære at navigere i. Specielt, hvis man som jeg er vokset op med et andet og meget positivt billede af, hvordan verden skal se ud, siger sangerinden.

Oh Land vil for første gang optræde med den nye single på lørdag til kvartfinalen i TV2-programmet "Voice Junior", hvor den 29-årige sangerinde er en af de tre coaches.

Sponsoreret indhold