Nyheder16. februar 2017

Nye kilder tæt på forhandlingerne: Derfor bliver Alexandra forsørget af staten

En kilde tæt på det kongelige skilsmissedrama afslører, hvorfor grevinde Alexandra bliver betalt i dyre domme.
https://imgix.seoghoer.dk/2_4.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard, Mikael Rieck)

I alt 200.000 skattekroner tikker hver måned trofast ind på Alexandras konto, uden at grevinden selv behøver at røre en finger.

Fede årpenge, som er en del af Alex’ lukrative ordning efter skilsmissen fra prins Joachim. Men hvorfor eksprinsessen dengang fik snablen ned i den offentlige kasse – og her 12 år efter stadig suger – har danskerne aldrig fået et fyldestgørende svar på. Indtil nu, hvor SE og HØR kan føje helt nye detaljer til dramaet, der førte til den permanente forgyldning af Joachims ekskone.

Hoffet henvendte sig i 2004 til Statsministeriet og udbad sig kontakt. I dybeste diskretion og på højeste niveau. Årsagen var mildt sagt usædvanlig: Skilsmisse på vej i kongefamilien.

Groft sagt kom Margrethes sendebud med hatten i hånden. Og medbragte et oplæg til den kongehusvenlige Fogh-regering, som indeholdt en såkaldt rummelig ordning for Alexandra. Med ordet ”rummelig” mentes livslang forsørgelse på første klasse, skulle de implicerede i forhandlingerne snart forstå.

Det blev selvfølgelig anført, at apanagen til Alexandra skulle tildeles af hensyn til dronningens børnebørn, de to prinser Nikolai og Felix. Men der var også en anden tungtvejende årsag til kongehusets tiggergang.

Læs hvilken anden årsag, der ligger til grund for grevindens høje hyre i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold