Ditte Ylva raser over X Factor: Jeg er forfærdet, vred og ulykkelig

Ditte Ylva synes, at fredagens X Factor-program var under al kritik

Ditte Ylva synes, at fredagens X Factor-program var under al kritik

Fotos: Kaspar Wenstrup og Claus Poulsen



Fredagens udgave af X Factor blev en følelsesladet affære for specielt to af de medvirkende: De unge sangere Baraa og Tannaz havde nemlig rigtig svært ved at holde tårer og grådkvalte stemmer tilbage, da det gik op for dem, at de var havnet i farezonen. Efter en nervepirrende omsang var det til sidst den unge Tannaz, der grædende måtte forlade talentprogrammet.

Og de mange tårer har nu fået Ditte Ylva til tasterne. Den tidligere 'Vild med dans'-deltager raser nemlig over X Factor-programmet og dets måde at fremstille de to berørte deltagere på fredag aften.

LÆS OGSÅ: Knust Tannaz: Det gjorde rigtig ondt



Baraa og Tannaz sammen med Remee og Eva Harlou fredag aften (Foto: Claus Poulsen)


I en længere statusopdatering på sin Facebook-profil kaldet 'OPRÅB' kalder Ditte Ylva fredagens program for 'helt forkert at kigge med på' og 'for meget'.

- Jeg så X-factor igår. At det er en form for følelses-porno, hvor "talenter" pustes kunstigt op, for så at blive pillet ned igen, det er old news. Men igår var det som om at sløret for, hvad der egentlig foregår, blev revet væk. Og for øjnene af over en million danskere, brød to unge LEVENDE mennesker sammen. Så ubehageligt. Helt forkert at skulle kigge med på. Godt tv, kan man sige. Men igår var det for meget. Måske fordi de 2 deltagere var så unge, at de ikke formåede at skjule sig bag den sædvanlige fernis. Ihvertfald var jeg rystet over at "opdage" hvad det egentlig er vi "underholder" os med...., skriver Ditte Ylva blandt andet i sin lange statusopdatering og tilføjer, at hun endda er endnu mere rystet, efter at hun havde læst flere indlæg om fredagens X Factor-program på de sociale medier:

- Hvis jeg var rystet før, så blev jeg nu forfærdet, vred og ulykkelig!! Istedet for en debat om at det var for meget med X-factor, eller om DR's administrering af et program der løb løbsk, eller måske endda at det var synd for de unge deltagere, så kunne jeg istedet læse at især Baraa (den 15 årige dreng der gik videre fra farezonen, efter for åben skærm at være brudt sammen af gråd midt i sin sang) var en stor klam tonedøv tudekiks og det var forfærdeligt at skulle se på ham en uge til !?!?!?!?!?!

LÆS OGSÅ: Remee smed Tannaz hjem

- Voksne mennesker skriver rask væk at de synes deltagerne er klamme, latterlige, ynkelige, tonedøve, dårlige, uudholdelige osv. Her blir det tydeligt hvorfor vi ikke skal "underholdes" med den slags moderne Gladiator-kamp. Vi glemmer åbenbart at det er LEVENDE mennesker vi ser på og forholder os til. Og i det her tilfælde enddag BØRN. Jeg er stadig så vred, så vred. Hold op hvor skulle de skamme sig!!! , skriver Ditte Ylva og trækker tråde til dengang, hun selv var i rampelyset under 'Vild med dans':



Ditte Ylva dengang hun medvirkede i 'Vild med dans' (Foto: Claus Poulsen)


- Da jeg selv i efteråret var med i Vild Med Dans (for voksne mennesker, der i forvejen selv har valgt en levevej i rampelyset og derfor har meget mere at stå i mod med) var det værste jeg læste om mig selv, at "det rigtige par røg ud"... Selvom det jo er INGENTING, så fik jeg -hvis jeg skal være helt helt ærlig, et lille stik af at tænke på, at nogen ikke syntes jeg var god/sød/sej -whatever. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det er at være 15 år og gå på scenen og synge sit hjerte ud, fredag efter fredag, og vide at der ude på den anden side af skærmen sidder nogen, der "hader" en. Hold op hvor er det bare synd. Og så slet ikke når man har så åbenlyst et talent. Men det er en helt anden sag.


Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close