Nyheder5. november 2018

Fundet alene på hotel: Britta havde ændret sit udseende

Den svindelsigtede Britta Nielsen blev efter flere ugers eftersøgning anholdt mandag morgen på et hotel i Sydafrika. Her befandt hun sig alene med ”en masse kontanter” på sig. Desuden er det kommet frem, at hun havde ændret sit udseende
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/britta.jpg
 (Foto: Ridehesten)

Flugten er slut for den svindelsigtede Britta Nielsen. Mandag morgen klokken 05.30 blev den 64-årige kvinde anholdt på et hotelværelse i Sandton, der er en forstad til Johannesburg. Her opholdt Britta Nielsen sig alene.

Britta Nielsen, er er sigtet for at have svindlet sig til 111 millioner kroner via satspuljemidler, blev anholdt uden dramatik, og det er nu kommet frem, at hun havde et stort kontantbeløb på sig, da hun blev anholdt mandag morgen.

Beløbets præcise størrelse er dog ikke blevet oplyst.

Britta Nielsen havde ifølge Ekstra Bladets oplysninger farvet sit hår – formentlig for at prøve at sløre sin identitet.

Hun virkede i øvrigt både træt og tynd, da hun iført sorte bukser, kondisko og en lyseblå, blomstret trøje blev fremstillet ved byretten Magistrates Court i byen Randburg senere mandag.

Man har længe spekuleret i, om den svindelsigtede Britta opholdt sig i Sydafrika. Dog kunne hun i dag fortælle, at hun først ankom til landet for få dage siden. Indtil da havde hun ifølge sin advokat opholdt sig i Tyskland:

- Hun har det godt og vil gerne udleveres til Danmark. Britta har fortalt, at hun kom til Johannesburg for to til tre dage siden. Hun har været i Tyskland indtil for et par dage siden, siger Brittas forsvarsadvokat, Gerhard Landman, til Ekstra Bladet.

Flybilletter hjem til Danmark er angiveligt allerede bestilt med afgang torsdag, siger Britta Nielsens advokat til avisen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/britta_nielsens_hjem_i_hvidovre.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Huset i Hvidovre vidner ikke om nogen ekstravagant livsstil. Britta Nielsens bolig er nu beslaglagt af myndighederne. (Foto: Peter Grosen)

Når man ser Britta Nielsens hus i Hvidovre, er der intet, som tyder på, at den hovedmistænkte i en af danmarkshistoriens største sager om svindel med offentlige midler bor her.

Ud over at der i tidens løb har holdt forskellige dyre biler i indkørslen, gjorde den 64-årige beboer intet væsen af sig. Men Britta Nielsen, der er sigtet for at have svindlet sig til 111 millioner kr. i Socialstyrelsen, levede tilsyneladende et dobbeltliv.

Når hun var i Sydafrika, Tyskland eller Sverige, slog hun ud med armene og havde tilsyneladende flere fantasifulde forklaringer på, hvor hun havde sine mange penge fra.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/britta_nielsens_postkasse.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Navnet på postkassen på Britta Nielsens adresse i Hvidovre er kradset væk. (Foto: Peter Grosen)

Arvet formue

I Sydafrika har hun investeret i to landområder og har et eksklusivt hus lige uden for Kruger Nationalpark, mens hendes søn ejer halvdelen af safariresortet Thula Bush Estate.

Her påstod hun, at hun havde arvet en formue fra sin afdøde mand, som skulle komme fra en af Pakistans rigeste familier. Eller at hun var enke efter en succesfuld læge, som havde opfundet noget medicinsk udstyr. Eller at manden var død på operationsbordet, og at familien havde fået en stor erstatning.

I virkeligheden var manden, som døde i 2005, bryggeriarbejder på Carlsberg og var kommet til Danmark som ufaglært med ingenting, skriver Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/britta_nielsens_hus_i_sydafrika.jpg
 (Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix)

Gartneren har forsøgt at begrænse adgangen til Britta Nielsens hus i Sydafrika. (Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix)

Forfatter

I Sverige købte hun for tre år siden en ødegård, som nu er beslaglagt af de danske myndigheder. Her forklarede hun naboerne, at hun var forfatter:

– Det har mange troet på, men vi vidste jo ikke meget om hende, siger Björn Uhlen – en af naboerne – til TV2.

Ud over hende er tre andre, en mand og to kvinder, sigtet for hæleri i sagen.

Hædret af dronningen

Sidste år fik Britta Nielsen dronningens fortjenstmedalje i sølv for en fortjenstfuld indsats igennem 40 år i staten.

”Britta Nielsen er en engageret medarbejder, der løfter betydelige opgaver i Tilskudsforvaltningen, og er altid tjenstvillig, når der kræves en ekstra indsats”, står der ifølge Ekstra Bladet i indstillingen, som er skrevet af en kontorchef.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/dronning_margrethe_14.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Britta Nielsen fik dronningens fortjenstmedalje i 2017. (Foto: Dan Mariegaard)

Der står også, at hun havde fokus på korrekt forvaltning:

”Britta har et vedvarende fokus på udvikling og sikring af en korrekt og effektiv forvaltning, og med sin mangeårige erfaring sikrer Britta oplæring af nye kollegaer”.

Hvis hun bliver dømt, kommer hun til at aflevere medaljen tilbage.

Sponsoreret indhold