Nu skal "pony-drabet i Tisvildeleje" for retten

Camilla Plum forsvarede i første omgang sønnen og mente ikke det kunne være ham, der havde slagtet \

Camilla Plum forsvarede i første omgang sønnen og mente ikke det kunne være ham, der havde slagtet "Tarzan" på stranden.

Foto: Claus PoulsenPå tirsdag falder afgørelsen i en af de mest omtalte dyremishandlingssager i Danmark i nyere tid.

LÆS OGSÅ: De kendte raser - Carl Plum er iskold

Det drejer sig om sagen, der hurtigt kom til at gå under navnet "pony-drabet i Tisvildeleje".

En sag hvor tv-kokken og kogekonen, Camilla Plums søn, Carl, skar halsen over på og slagtede den lille pony Tarzan om aftenen lørdag den 22. juni 2013 på stranden i Tisvildeleje.

- Tisvildeleje har mistet sin uskyld
Et blodbad, der fik Star Tour-direktør Stig Elling, der bor i Rågeleje ni kilometer fra gerningsstedet, til at udtale den allerede legendariske sætning:

- Tisvildeleje har mistet sin uskyld, sagde en stærkt berørt Stig Elling i sin tid til Ekstra Bladet.

Han følte, at Tisvildelejes image som fredelig, idyllisk plet på landkortet for altid var skæmmet.

- Da jeg første gang hørte om det brutale hestedrab, tænkte jeg, at det ikke kunne være rigtigt. Sådan noget kan bare ikke ske i Tisvildeleje. Det her lille pragtfulde fiskerleje fortjener ikke at blive forbundet med en så grufuld historie. I fremtiden vil jeg nok komme til at tænke på den dræbte pony, når jeg går på stranden. Det er en skamplet på byen, sagde Stig Elling til Ekstra Bladet.

Ikke alene om drabet
25-årige Carl Plum var ikke alene om pony-drabet.


Den lille pony Tarzan græsser, mens den endnu er i live. (Foto: Scanpix)

Han er tiltalt for at have skåret halsen over på Tarzan i forening med den 22-årige A. S. W., fremgår det af anklageskriftet, som SE og HØR har fået aktindsigt i.

Forud for drabet trak de sammen med en tredje person - en ung kvinde - ponyen gennem Tisvildeleje.

"Tarzan" tilhørte Carl Plums egen mor, tv-kokken og kogebogsforfatteren, Camilla Plum.

LÆS OGSÅ: Camilla Plum: Se hende helt privat

Dagen efter drabet - søndag den 23. januar - meldte Camilla Plum "Tarzan" savnet efter at hun i små 14 dage havde haft den gående ved sit sommerhus.

Samme dag blev ponyen fundet maltrakteret på stranden. Hovedet var skilt fra kroppen og var ikke på stranden, mens hestens indvolde lå i det blodige sand, efter at de var blevet hevet ud af ponyens opskårne mave.

Ville spise "Tarzan" Sankt Hans Aften
Da de første historier om, at det var Camilla Plums egen søn, der havde slagtet Tarzan, tog kogekonen Carl i forsvar og fortalte, at han havde været sammen med hende det meste af den pågældende aften, og at han på intet tidspunkt havde været væk så længe, at det ville være muligt for ham at slagte "Tarzan".

LÆS OGSÅ: Camilla Plums søn risikerer fængsel

Men Camilla Plum måtte senere erkende, at det var Carl, der havde skåret halsen over på den lille pony og efterfølgende havde påbegyndt udskæringen af "Tarzan".

Det fortalte Carl Plum selv i et brev, der blev lagt ud på modkraft.dk.

Her fortalte han blandt andet, at det var planen, at ponyen skulle spises som hovedret af ham og hans venner i København Sank Hans Aften 2013.

Men de blev forstyrret under slagtningen på stranden.

- Vi blev afbrudt af nogle oprørte forbipasserende, der opstod fysisk tumult, og vi havde ingen chance for at gøre arbejdet færdigt og bære udskæringerne af dyret videre op i bilen, skrev Carl Plum blandt andet om drabet på "Tarzan".

Du kan læse hele hans brev her.

Kræves idømt fængsel
Carl Plum og hans ven A. S. W. kræves begge idømt fængsel for pony-drabet, når Retten i Helsingør tirsdag behandler sagen.


Blod i sandet på stranden og rester af hår fra "Tarzans" manke vidnede om ponyens voldsomme,pinefulde død. (Foto: Scanpix)

Sagen skulle egentlig have været afgjort i maj måned, men efter et to timer langt retsmøde blev sagen udsat grundet en tvist om en ekspertvurdering fra Veterinærrådet.

Carl Plum og hans to år yngre ven er blandt andet tiltalt for overtrædelse af dyreværnslovens paragraf 28, "ved den 22. juni 2013 om aftenen på stranden i Tisvildeleje at have udsat en pony for groft uforsvarlig behandling med karakter af mishandling, idet de i forening og efter forudgående aftale aflivede ponyen ved overskæring af halsen med en kniv uden forudgående bedøvelse, hvorved ponyen har været udsat for højeste grad af smerte, lidelse, angst, varigt men og væsentlig ulempe, ligesom den ikke har været behandlet i overensstemmelse med sine behov, og alt hvorved de tiltalte ikke sikrede sig, at ponyen blev aflivet så hurtigt og smertefrit som muligt", som det så teknisk fremgår af anklageskriftet.

På godt dansk betyder det, at "Tarzan" har lidt ganske forfærdeligt og blev udsat for mishandling, da den fik skåret halsen over og blev slagtet på den offentlige strand i Tisvildeleje.

Stjerneadvokat forsvarer Carl Plum
Både Carl Plum og vennen er ligeledes tiltalt for overtrædelse af våbenloven, da de har rent rundt med en stor slagtekniv med en klinge på over 12 centimeters længde i Tisvildeleje by omkring tidspunktet for drabet på og den efterfølgende delvise partering af "Tarzan".

Hvis Carl Plum findes skyldig kræver anklagemyndigheden, at han ud over fængselsstraf ikke må beskæftige sig personligt med dyr "i et af retten fastsat tidsrum". Carl Plum har ellers det meste af sit liv beskæftiget sig med dyr på Camilla plums økologiske landbrug Fuglebjerggaard.

Carl Plums forsvarer i sagen er stjerneadvokaten Karoly Németh.

Carl Plum har ikke selv kommenteret sagen offentligt ud over sit skriftlige indlæg på modkraft.dk, som mest har karakter af en forklaring til den kendte moder.

SE og HØR har været i kontakt med Carl Plum, men han oplyser på sms, at han ikke ønsker at kommentere sagen.

Heller ikke Carl Plums advokat, Karoly Nèmeth, ønsker at komme til orde inden sagen.

- Jeg har ingen kommentarer, og vi kommer ikke ridende til retten, siger Karoly Németh ikke uden selvironi til SE og HØR.

Efter indledende kommentarer tidligt i forløbet har Camilla Plum lukket ned for udtalelser i sagen, men hun var på plads i retten, da sagen første gang blev forsøgt gennemført i maj.

SE og HØR har i forbindelse med denne artikel - hidtil forgæves - forsøgt at få en kommentar fra Camilla Plum.

SE og HØR følger retssagen, og du kan læse opdateringer fra retten på seoghoer.dk tirsdag formiddag.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close