Nu kan gravide og ammende også blive vaccineret

Foto: Ritzau Scanpix

Efter en uge med kritik af, at Danmark - modsat sine nabolande - ikke tilbyder coronavaccinen til gravide og ammende, bliver anbefalingen nu lavet om.

Det betyder, at gravide og ammende tilbydet vaccinen. 

Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse. 

BYgger på data

Anbefalingerne lavet om på baggrund af, at netop gravide har en øget risiko for et alvorligt forløb med covid-19, og sygdom under graviditeten kan øge risikoen for at føde tidligt, står der i pressemeddelelsen. 

”Vi har over de seneste måneder været i løbende dialog med fødselslæger, jordemødre og andre fagfolk med viden om COVID-19 blandt gravide og ammende, herunder vaccination."

"Samtidig har vi selv gennemgået de nye data fra andre lande. På den baggrund har vi i Sundhedsstyrelsen besluttet at udvide det generelle vaccinationsprogram med de vacciner, vi anbefaler, så det fremover også omfatter kvinder, der er gravide eller ammer,” lyder det fra Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm. 

Sådan er rammen

Sundhedsstyrelsen anbefaler - ud fra et forsigtighedsprincip, at du bliver vaccineret i 2. eller 3. trimester. Men man kan stadi godt blive vaccineret i 1. trimester efter aftale med en læge. 

Derfor bliver det også anbefalet, at hvis du har planer om at blive gravid eller går i fertilitetsbehandling, tager imod tilbudet om vaccinen. 

På globalt plan er der nu 20 lande, der anbefaler vaccination af gravide herunder Canada, Holland og Sverige. 

Ammende anbefales og tilbydet vaccination i de fleste europæiske lande. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close