Nyheder22. juni 2016

Nu hædres Guld-Harald

Harald Nielsen får plads opkaldt efter sig i Frederikshavn
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/rudi-harald-nielsen.jpg
 Foto: Thomas Laursen)
Danmark er ikke med ved EM i Frankrig, så det er så som så med nyheder fra fodboldfronten herhjemme, men nu bliver en af Danmarks bedste angribere gennem tiden hyldet for sine præstationer på det grønne græstæppe.
Det er afdøde Harald Nielsen, eller Guld-Harald som han kaldtes i folkemunde, der nu bliver behørigt hyldet i sin hjemby, Frederikshavn. Det sker den 26. oktober, hvor pladsen foran sports- og kulturcentret Arena Nord skifter navn til 'Harald Nielsens Plads'.
Harald Nielsen døde af prostatakræft i august sidste år. Han fik en begravelse, der var en statsmand værdig, og statsminister Lars Løkke Rasmussen var blandt deltagerne i begravelsesfølget.
Den 26. oktober i år ville Harald Nielsen være fyldt 75 år, og derfor har hans hjemby valgt netop denne dato for navngivningen af pladsen foran Arena Nord.
Harald Nielsen og hans hustru, Rudi, var uadskillelige, efter at de i 1961 mødte hinanden til optagelserne af filmen ”Far til Fire med fuld musik”, og Rudi er blandt æresgæsterne i Frederikhavn, når pladsen navngives. I 1959 debuterede Harald Nielsen på det danske landshold i en alder af 17 år, og i 1961 blev han solgt til Bologna, hvor han blev italiensk mester i 1964 og serie A-topscorer i både 1963 og 1964. Efter seks sæsoner i Bologna skiftede Harald i 1967 til Inter for en overgangssum på en halv milliard italienske lire (ca. 6 mio. kr.), hvilket gjorde ham til den tids dyreste fodboldspiller i verden. Harald nåede også at spille for Napoli og Sampdoria. I alt blev det til 14 landskampe og 15 mål. Harald var en af Danmarks bedste angribere gennem tiderne, og han er også blevet optaget i Hall of Fame.

Sponsoreret indhold