Smuk gestus! Nu får Tønderpigen rørende og uventet gave

(Foto: TV 2)

Danmark lærte hende at kende som Tønderpigenm der igennem en periode på mere end 10 år blev udsat for både vold, trusler og grove seksuelle overgreb fra sin far og en lang række fremmede mænd.

I sidste uge stod Tønderpigen frem på landsdækkende TV og fortalte om sin barndom i helvede. Tønderpigen hedder i virkeligheden Zandra Berthelsen, og i dokumentaren sidste torsdag kunne Zandra fortælle, at den barske barndom stadig hjemsøger hende i dag.

Hun har forsøgt at kæmpe sig ud af et stofmisbrug og gennemføre en uddannelse. Det var og er stadig en hård kamp, og undervejs har Zandra også været indlagt på hospitalet efter talrige selvmordsforsøg.

Men nu er der kommet et uventet og rørende lyspunkt i den unge kvindes liv.

Caremaker.dk har Eva Persson oprettet indsamlingen ”Tønder-pigen” Zandra Berthelsen, hvis formål er at indsamle penge, så Zandra kan få et bedre liv.

- Zandra får aldrig et ”almindeligt” liv; dertil er begyndelsen for grusom. Men vi ønsker, at Zandra får lov at opleve lykken, og – på alle måder – at leve et liv i frihed, lyder beskrivelsen i indsamlingen, der har to primære formål.

For det første er det planen, at de indsamlede penge skal bruges på et relevant behandlingstilbud til Zandra Berthelsen, der i dag er diagnosticeret med skizofreni.

- Zandra har ikke det store netværk, og hun har også brug for en mentor, som kan hjælpe hende, når hun har det skidt, og som kan passe på hende, når hun ikke selv magter det, lyder beskrivelsen i indsamlingen.

Derudover har indsamlingen til formål at støtte Zandra Berthelsen, så hun kan gøre sin HF-uddannelse færdig og også gennemføre en videregående uddannelse.

Der er indtil videre indsamlet over 46.000 kroner. Du kan se indsamlingen – og selv give et bidrag – her.

Tøndersagen - billeder af pigen

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close