Nyheder18. november 2016

Det så du ikke på TV: Tønderpigen Zandra er blevet muslim

Torsdag aften stod Tønderpigen for første gang frem med ansigt. Zandra Berthelsen, som Tønderpigen hedder i det virkelige liv, fortalte åbent og ærligt om de mange år i helvede, hvor hun blev seksuelt misbrugt af sin far og fremmede mænd. Hun fortalte åbent om den hårde vej tilbage til et normalt liv, men Zandra fortalte ikke, at hun for et år siden konverterede til islam
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/170639.jpg
 (Foto: TV 2)

I næsten 10 år blev hun jævnligt udsat for vold, trusler og grove seksuelle overgreb fra sin far og fremmede mænd.

Hun blev kendt som ”Tønderpigen”. I det virkelige liv hedder hun Zandra Berthelsen, og i går aftes stod hun for første gang frem på TV med navn og ansigt.

I TV 2-dokumentaren ”Pigen fra Tøndersagen – min historie” fortalte Zandra Berthelsen, at hun ikke længere ville skjule sig mere – hun har brug for at være ærlig og være tro mod sig selv.

- Jeg har behov for at kunne sige til mine klassekammerater, at jeg er fra Tønder, fortalte Zandra Berthelsen i dokumentaren torsdag aften, hvor hun også åbent og ærligt fortalte om overgrebene, der begyndte, da hun var to år.

Men hvad Zandra Berthelsen ikke fortalte var, at hun for et år siden konverterede til islam.

Hun er begyndt at gå i moske, hun breder hver dag et bedetæppe ud ved siden af sin seng og beder bønner. Og hun går med tørklæde.

Se billeder af Zandra Berthelsen i galleriet herunder:

Tøndersagen - billeder af pigen

Det fortæller Zandra Berthelsen til TV 2:

- Det er en beslutning, som jeg føler er rigtig god for mig. Det lyder måske som en kliché, men jeg føler mig tættere på Allah, hvis man kan sige det på den måde, siger Zandra Berthelsen til TV 2 og tilføjer:

- Med det liv jeg har levet, har jeg brug for et liv med struktur. Og det får jeg gennem islam. Her får jeg også noget at leve op til og noget at lever efter. Det hjælper mig på rigtig mange måder, og det styrker min identitet. Jeg føler mig mere sikker på mig selv.

I dokumentaren kunne man følge, hvordan Zandra Berthelsen forsøgte at kæmpe sig ud af et stofmisbrug og gennemføre en uddannelse. Det var en hård kamp, og undervejs blev hun også indlagt på hospitalet efter et selvmordsforsøg.

I dag går det bedre, fortæller Zandra Berthelsen til TV 2. I begyndelsen af november flyttede hun fra det opholdssted for psykisk sårbare, hvor hun har boet, siden hun blev udskrevet fra et psykiatrisk hospital i foråret.

- Jeg har det rimelig godt lige nu. Jeg er glad for at være væk fra opholdsstedet. Jeg har i lang tid ikke rørt hårde stoffer. Og nu skal jeg bare lære at stå på egne ben, siger Zandra Berthelsen til TV 2 og tilføjer, at hun dog ikke føler sig tilpas i sin HF-klasse og derfor overvejer at læse HF som selvstudie.

- Jeg håber da stadig, det lykkes. Men hvis jeg ikke kan klare at gøre det færdigt på én gang, så er det også okay. Hellere små skridt i den rigtige retning, end at hele læsset vælter på én gang, fordi jeg presser mig selv for hårdt.

Sponsoreret indhold