Nyheder17. november 2016

Nu står Tønderpigen frem: Mareridtet begyndte, da jeg var to år gammel...

I aften står Tønderpigen for første gang frem med ansigt og fortæller om de mange år i helvede, hvor hun blev misbrugt af sin far og mange af hans venner. Zandra fortæller også, at de mange seksuelle overgreb begyndte, da hun var bare blot to år gammel
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/170639.jpg
 (Foto: TV 2)

Hun blev kendt som Tønderpigen, der igennem en periode på mere end 10 år blev udsat for både vold, trusler og grove seksuelle overgreb fra sin far og hans venner.

I dag får Danmark sat ansigt på hovedpersonen – og offeret – i den værste sag om pædofili herhjemme. I aften sender TV 2 dokumentaren ”Pigen fra Tøndersagen – min historie”, hvor Tønderpigen for første gang står frem og fortæller sin historie.

Tønderpigen hedder Zandra Berthelsen. Hun har – siden sagen begyndte at rulle i medierne i 2005 – ikke fortalt nogen, at hun gennem næsten 10 år blev udsat for det værst tænkelige.

Men i aften står hun frem.

Hun vil ikke længere skjule sig mere – hun har brug for at være ærlig og være tro mod sig selv.

- Jeg har behov for at kunne sige til mine klassekammerater, at jeg er fra Tønder, fortæller Zandra Berthelsen i dokumentaren.

I ”Pigen fra Tøndersagen – min historie” har TV 2s journalist fået lov til at følge Zandras op- og nedture i mange måneder, og Zandra fortæller blandt andet, hvornår hele mareridtet begyndte:

- De første overgreb startede, da jeg var to år. Det var min far, som tvang mig til, at jeg skulle give ham oralsex. Og det kan jeg tydelig huske, for min søster var ikke født endnu, og det var omkring juletid. Der var et juletræ med pynt på. Der var også lidt halvmørkt i stuen, det var begyndt at blive mørkt, fortæller Zandra i TV 2-dokumentaren og tilføjer:

- Jeg forstod ikke, hvad der skete dengang. Jeg kan ikke huske ret meget.

Derfra eskalerede overgrebene.

Se billeder af Zandra i galleriet herunder:

Tøndersagen - billeder af pigen

- Det bliver sådan hver anden da, hvor min far tiltvinger mig til at have sex med mig, eller hvad man nu siger. Og det vidste min mor godt. Men hun turde ikke gøre noget, siger Zandra i dokumentaren.

De første overgreb skete, mens familien – der tre år senere også talte endnu en pige – boede i Løgumkloster Kommune. Da kommunen i 2004 begyndte at fatte mistanke, flyttede familien videre til en ny kommune, Tønder, hvor de seksuelle overgreb fortsatte – og udviklede sig. Nu skulle Zandra også dyrke sex med fremmede mænd, som besøgte hjemmet efter at have set en annonce i Den Blå Avis. Zandra var blevet tvunget til at skrive annoncen, mens hendes far sad og kiggede på.

I 2005 bragte et anonymt tip politiet på sporet af sagen, faderen blev anholdt, og samme år flyttede Zandra og hendes søster på et socialpædagogisk opholdssted i Haderslev Kommune, hvor de langsomt forsøgte at skabe et normalt liv til trods for den tunge bagage, de bar - og stadig bærer - rundt på.

I TV 2-dokumentaren fortæller Zandra også, at kampen mod et trygt liv uden ”mareridtet i baghovedet” er svær.

Hun har kæmpet med stofmisbrug, og hun har også flere gange skåret sig selv for at slippe for smerterne i sjælen.

Men unge Zandra kæmper videre – og er i dag ikke et sekund i tvivl om, at hun vil, skal og kan klare det.

"Pigen fra Tøndersagen - min historie" sendes på TV 2 torsdag aften kl. 20:50.

Faren fra Tøndersagen blev 20. februar 2007 idømt 10 års fængsel for fuldbyrdet samleje og anden kønslig omgang med Zandra Berthelsen og anden kønslig omgang med Zandras lillesøster. 14 andre mænd blev idømt mellem et og tre års fængsel. Én fik en dom seks år.

Sponsoreret indhold