Nyheder10. januar 2019

Otte døde i togulykke: Nu får de efterladte penge af DSB

DSB giver nu en økonomisk håndsrækning til de nærmeste efterladte til de otte personer, der mistede livet i togulykken på Storebæltsbroen den 2. januar
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190102-111613-l_46mb.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Den 2. januar mistede otte personer livet i en togulykke på Storebælt, hvor en tom lastbiltrailer på et godstog blæste af og bragede ind i et modkørende lyntog.

I forbindelse med den tragiske ulykke har DSB iværksat en række tiltag, der skal hjælpe de overlevende og pårørende. Det fremgår af et notat sendt fra DSB til transportminister Ole Birk Olsen og transportudvalget.

Af notatet fremgår det, at de nærmeste efterladte vil blive tilbudt "en ekstraordinær økonomisk håndsrækning" på 50.000 kr., som vil være et engangsbeløb pr. afdød person.

Derudover vil de nærmeste efterladte få tildelt en fast kontaktperson i DSB, som kan hjælpe med praktiske opgaver i den kommende tid.

DSB ønsker også at tage hånd om de berørte passagerer, og sammen med de efterladte, vil de blive tilbudt krisepsykologbistand, ligesom de vil modtage blomster og en fælles kondolenceskrivelse eller omsorgstilkendegivelse fra DSB's bestyrelsesformand og den administrerende direktør.

- Det tilbud er en måde at udtrykke vores medfølelse og de ansvar, vi føler over for vores kunder og i særdeleshed over for de efterladte til de omkomne i den tragiske ulykke, siger DSB's administrerende direktør Flemming Jensen til DR Nyheder.

To dage efter den forfærdelige ulykke udsendte Fyns Politi en pressemeddelelse om de otte omkomne.

Der var tale om:

  • En 28-årig kvinde fra det østlige Fyn
  • En 51-årig mand fra det nordlige Fyn
  • En 30-årig mand fra Aarhus
  • En 45-årig kvinde fra Odense
  • En 60-årig kvinde fra Odense
  • En 27-årig kvinde fra det centrale Fyn
  • En 59-årig kvinde fra Storkøbenhavn
  • En 30-årig mand fra Grønland

Politiet oplyste desuden, at ingen af de omkomne var i familie med hinanden, og at alle pårørende var underrettet.

Fyns Politi ønskede ikke at udtale sig yderligere om de omkomne.

Det var formentlig en tom trailer, der den 2. januar var skyld i den togulykke, der kostede otte livet og sårede yderligere 16.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190102-092410-l_46mb.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Ulykken har kostet seks personer livet. Foto: Ritzau Scanpix

En tom lastbiltrailer, der var placeret på godsvognen, blæste af som følge af den kraftige vind og forårsagede ulykken.

Af de 16 sårede personer blev 14 lettere kvæstet, mens to blev moderat kvæstet. Alle er udenfor livsfare.

Godstoget tilhørte godstransportøren DB Cargo - et datterselskab under Deutsche Bahn.

Det var på vej fra Fredericia til Høje Taastrup med returemballage og havde fået tilladelse til at krydse broen til trods for den kraftige vind.

Det forulykkede lyntog var på vej mod København, da det onsdag morgen blev ramt af dele fra godsvognen, der passerede. Artiklen fortsætter under billedet...
https://imgix.seoghoer.dk/20190102-092403-l_46mb.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)
Politi og ambulancer er talrigt til stede ved ulykkesstedet onsdag. Foto: Ritzau Scanpix Lyntoget måtte foretage en meget hård opbremsning, og billeder fra togets kupeer, som flere medier har bragt, viser ødelæggelser i kupeerne i lyntoget. I begyndelsen lød meldingen fra DSB, at der var "otte lettere tilskadekomne". Senere viste det sig desværre, at flere var blevet dræbt i ulykken. Der var 131 passagerer og tre medarbejdere ombord på toget, der blev ramt af dele fra godstoget. Foruden politi og ambulancer blev havarikommissionen den 2. januar kaldt til Storebæltsbroen, hvor de havde foretaget de indledende undersøgelser i forbindelse med togulykken. Fyns Politi modtog melding om en togulykken onsdag den 2. januar klokken 07.35. Lyntoget havde forladt Odense Station klokken 07.11 med retning mod Københavns Lufthavn.

Sponsoreret indhold