Nyheder2. januar 2019

Politiets bøn efter dødsulykke: Del ikke billeder og video

Fyns Politi opfordrer alle til at undlade at dele billeder og video af den togulykke, der onsdag morgen har kostet flere mennesker livet på Storebælt
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190102-092410-l_46mb.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Midt i redningsarbejdet kommer politiet nu med en vigtig bøn i forbindelse med den togulykke, der onsdag morgen har kostet flere mennesker livet på Storebælt:

Vis hensyn.

Twitter skriver Fyns Politi således:

– Tag hensyn: del ikke billeder og video fra det forulykkede tog.

Ulykken skete onsdag morgen, da et lyntog på vej mod Københavns Lufthavn blev ramt af dele af et forbipasserende godstog, der fragtede øl.

Politiet udtalte på et pressemøde afholdt omkring klokken 10.30, at der var ”flere dræbte og flere tilskadekomne”, men ønskede ikke at oplyse det præcise antal.

DSB har tidligere oplyst, at seks personer er blevet dræbt i ulykken, der fandt sted omkring klokken 07.30.

I forbindelse med morgenens togulykke udtaler DSB’s administrerende direktør Flemming Jensen i en pressemeddelelse: - DSB tager ulykken meget alvorligt, og vi er dybt berørte af, der både er omkomne og flere tilskadekomne, siger administrerende direktør i DSB Flemming Jensen og fortsætter: - Vores tanker går til de pårørende, og vi gør alt, hvad der er praktisk muligt for at bistå kunderne og deres pårørende.

Der var 131 passagerer og tre medarbejdere ombord på det implicerede lyntog. Alle de dræbte var ifølge flere medier passagerer ombord på toget.

Politiet ønskede på pressemødet ikke at oplyse for mange deltajer om, hvordan ulykken skete.

- Vi kan ikke oplyse detaljerne om, hvordan ulykken kunne ske. Men vi kan sige, at der er tale om et lyntog på vej mod sjælland, som ramte en genstand, forklarede politiet på pressemødet, hvor de også fortalte, at redningsarbejdet har været udfordret som følge af de vanskelige forhold med blæst og vand.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190102-092410-l_46mb.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

- Vores allerhøjeste prioritet har været at få hjælp frem til passagererne. Vi kan godt forstå, hvis der sidder pårørende, der er bekymrede for deres kære. Vi vil løbende melde ud på Twitter og i medierne, fortalte politiet, der opfordrer alle, der har været om bord i toget om at kontakte deres pårørende og oplyse, at de ok.

Pårørende kan ringe på telefon 9697 0000 for at få nærmere oplysninger om deres pårørende. Man skal ikke ringe til Odense Universitetshospital.

Også DSB har bekræftet, at flere personer er døde. Ifølge DSB er seks personer omkommet i ulykken, der fandt sted omkring klokken halv otte onsdag morgen.

Alle seks personer var passagerer ombord på toget, der blev ramg af dele af taget fra et passerende godstog.

Politiet har i kølvandet på ulykken oprettet et evakueringscenter i Nyborg for passagererne fra toget. Det forulykkede lyntog var på vej mod København, da det onsdag morgen blev ramt af dele af taget fra et godsvogn, der passerede. Godstoget var på vej mod Fyn. Artiklen fortsætter under billedet...
https://imgix.seoghoer.dk/20190102-092403-l_46mb.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)
Politi og ambulancer er talrigt til stede ved ulykkesstedet onsdag. Foto: Ritzau Scanpix Lyntoget måtte foretage en meget hård opbremsning, og billeder fra togets kupeer, som flere medier har bragt, viser ødelæggelser i kupeerne i lyntoget. I begyndelsen lød meldingen fra DSB, at der var "otte lettere tilskadekomne". Det har nu desværre vist sig, at flere er blevet dræbt i ulykken. Der var 131 passagerer og tre medarbejdere ombord på toget, der blev ramt af dele fra godstoget. Politi og ambulancer har hele morgenen og formiddagen været talrigt til stede ved lavbroen, og man opfordrede trafikanter til at vise hensyn og give plads til ambulancer og politi, som onsdag morgen havde svært ved at komme frem som følge af morgentrafikken. Ifølge TV 2 har der også været mindst to redningshelikoptere på stedet, som formentlig har fragtet kvæstede togpassagerer på hospitalet. TV 2 Fyn skriver desuden, at der er indkaldt ekstra personale på Odense Universitetshospital i kølvandet på ulykken. Foruden politi og ambulancer er havarikommissionen onsdag formiddag ankommet til Storebæltsbroen, hvor de gør klar til de indledende undersøgelser i forbindelse med togulykken. Fyns Politi modtog melding om en togulykken klokken 07.35. Lyntoget havde forladt Odense Station klokken 07.11 med retning mod Københavns Lufthavn.

Sponsoreret indhold