Nyheder1. november 2023

Norsk "Vild med dans" afbrudt af demonstranter: Nu øges sikkerheden

Norsk TV 2 skruer op for sikkerheden efter at have politianmeldt de demonstranter, der lørdag stormede dansegulvet i "Skal vi danse", som er Norges version af "Vild med dans"
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Demonstranter stormer gulvet i norsk "Vild med dans".
 Video: Norsk Se og Hør

Det var midt i en storladen fællesdans mellem to par, at demonstranter pludselig stormede gulvet under lørdagens livesending af Norges svar på "Vild med dans": "Skal vi danse".

LÆS OGSÅ: Nøgenchok i Norge: "Vild med dans"-deltager smed tøjet

Mens parrene dansede videre i røg og damp – og Hr. og Fru Norge formentlig fik kaffen galt i halsen – strøede demonstranter hvad der ligner rosenblade ud over gulvet og holdt orange bannere op, skriver norsk Se og Hør.

Se optrinet i videoen øverst i artiklen.

Demonstranterne kommer fra Stopp Oljeletinga og havde valgt danseprogrammet som en platform til at udtrykke deres utilfredshed med den norske klima- og miljøminister, som de mener er lidt for gode venner med oliegiganterne.

Lørdagens hændelse bragte dog danserne i fare, vurderer norsk TV 2, der både har politianmeldt demonstranterne og øget sikkerheden omkring programmet.

Harlem Alexander og Helene Spilling blev stemt ud af lørdagens "Skal vi danse", som fortsatte, efter demonstranterne havde indtaget gulvet.
Harlem Alexander og Helene Spilling blev stemt ud af lørdagens "Skal vi danse", som fortsatte, efter demonstranterne havde indtaget gulvet.
 Foto: Thomas Andersen / TV 2

– Produktionsselskabet Nordisk Banijay har i samarbejde med os på TV 2 politianmeldt de demonstranter, der gik i aktion under weekendens livesending af "Skal vi danse". Demonstranterne satte både sig selv og deltagerne i en potentiel farlig situation ved at storme dansegulvet, og det er noget, vi ikke kan acceptere, siger produktionschef Jan Petter Dahl til norsk Se og Hør.

– Vi har gennem hele sæsonen været meget optagede af sikkerhed, men efter weekendens hændelse gør vi flere tiltag for at skærpe sikkerheden yderligere.

Tv-stationen ønsker ikke at oplyse, hvordan man konkret har øget sikkerheden.

Tidligere i år blev den svenske version af "Vild med dans", "Let's Dance", stormet af aktivister, der afbrød finalen. Læs mere om det her.

Sponsoreret indhold