Krimi28. maj 2023 (opd. 29. maj 2023)

Svensk "Vild med dans"-finale afbrudt under stor dramatik: Nu reagerer politiet

Aktivister fra gruppen Återställ våtmarker stormede lørdag aften scenen i det svenske ”Vild med dans” – ”Let’s Dance”
Det ene finalepar blev kort afbrudt, men dansede videre. 
Det ene finalepar blev kort afbrudt, men dansede videre.
 Skærmfoto: Instagram, aterstallvatmarker

Lørdag aften skulle svenskerne udpege deres vinder af konkurrencen ”Let’s Dance” – svarende til vores eget populære ”Vild med dans”.

Men under sportsudøveren og nydanseren Charlotte Kallas og dansepartner Tobias Karlsson, der udførte en paso double til den svenske udgave af ”Frost”-hittet ”Let it go”, tog tingene en drejning.

En gruppe på tre aktivister lykkedes med at storme det store tv-dansegulv med både banner, gult farvepulver og budskabet om at tage hånd om klimakrisen, før det er for sent.

Kort efter bekræftede talsmanden for gruppen Återställ våtmarker, Roxy Farhat, tv-protesten overfor den svenske avis Expressen.

– Vi er på vej imod et klimakollaps, og vores politikere forværrer krisen med deres måde at agere på, sagde han.

Se afbrydelsen, som aktivisterne selv har lagt ud på Instagram, her:

Langrendsstjernen Charlotte Kalla, der upåvirket dansede videre som den ene af finalisterne i programmet reagerede efterfølgende på afbrydelsen.

– De skulle ikke have lov til at ødelægge vores finale, sagde hun.

Det svenske medie Aftonbladet skriver dagen derpå, at en af aktivisterne blev ramt i hovedet af en kamerakran, og at alle aktivisterne blev fjernet fra studiet af personale.

Mistænkt for hærværk

Skistjernen Charlotte Kallas endte med ikke at vinde "Let's Dance", men har gjort sig bemærket gennem sæsonen, fordi hun er den første deltager i programmets historie, der har været gravid undervejs i konkurrencen.

Den svenske udgave af danseprogrammet foregår i Frihamnen i Stockholm, så det er Stockholms politikreds, der har taget sig af aktionen under den direkte udsendelse.

Og på deres hjemmeside bekræfter de, at de var til stede i forbindelse med klimaktivisternes stunt.

– Politiet har været på stedet i Frihamnen på grund af, at tre personer skal have blandet sig i udsendelsen af ​​et direkte tv-program. Politiet har identificeret og afhørt tre personer. I øjeblikket er de tre mistænkt for hærværk, men den kriminelle klassificering kan ændre sig, skriver politiet.

Medlemmerne af gruppen Återställ våtmarker har før afbrudt debatter i det svenske folketing, ligesom de også flere gange har blokeret trafikken for at få deres budskaber ud.

Det var den svenske Youtuber Hampus Hedström, der vandt "Let's Dance".

Sponsoreret indhold