Nikolaj Coster-Waldau overgået af kollega

Nikolaj Coster-Waldau havde hustruen Nukaka med til Emmy-uddelingen.

Nikolaj Coster-Waldau havde hustruen Nukaka med til Emmy-uddelingen.

Foto: Mega

 

Danske Nikolaj Coster-Waldau blev slået på målstregen af en kollega, da der i nat blev uddelt priser for det bedste TV i 2018.

Coster-Waldau var nomineret til en Emmy for bedste mandlige birolle for sin rolle som Jamie Lannister i succes-serien "Game of Thrones", men Emmyen gik til hans bror i serien "Tyrion", der spilles af Peter Dinklage, så selv om danskeren ikke strøg helt til tops "blev det dog i familien".

Helt tomhændet efter prisuddelingen endte danskeren dog ikke, da "Game of Thrones", der var nomineret i hele 22 kategorier blev kåret til årets bedste dramaserie.

Det var sjette gang, HBO-serien var nomineret i den kategori, og endelig lykkedes det for den danske skuespiller og kollegerne at stige helt til tops.

Nikolaj Coster-Waldau, der havde sin hustru Nukaka med på den røde løber, kan - når det ikke blev til en individuel pris - så varme sig ved, at han er nået op i en prisklasse, hvor han får næsten syv millioner kroner pr. afsnit af "Game of Thrones", hvor man har optaget seriens 7. og sidste sæson.

 


Dværgen Peter Dinklage blev den store i forhold til Nikolaj Coster-Waldau ved nattens Emmy-uddeling. (Foto: Mega)


Næsten hele holdet bag "Game of Thrones", der var nomineret i 22 kategorier. (Foto: Mega)

"Game of Thrones" har været nomineret til i alt 129 Emmy-priser siden seriens begyndelse, og så skal man endda tage med i beregningen, at produktionsplanen for serien gjorde, at de ikke indgik, da der blev uddelt Emmy-priser .

Mens det var Nikolaj Coster-Waldaus første Emmy-nominering, har serien været en ren succeshistorie for den 1,35 meter høje Peter Dinklage.

Han har været nomineret hele syv gange fra 2011-2018 og vandt i både 2011, 2015 og så igen i år.

I sin takketale takkede Dinklage skaberne af serien David Benioff og D.B. Weiss, inden han "beklagede sig over", at serien har gjort ham så berømt, at han ikke længere kan gå i fred på gaden.

Han rettede også en tak til sin hustru, som han sagde, at han havde glemt i en tidligere takketale, og så hyldede han også sin danske kollega og "konkurrent", Nikolaj Coster Waldau.

Du kan se den komplette vinderliste fra Emmy-uddelingen her.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close