Nyheder13. januar 2018

Nikolaj Coster-Waldau: Voksede op med alkoholisk far og med få midler

Millionerne vælter ind på kontoen, men Nikolaj Coster-Waldau holder fast i sin ydmyge livsstil
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/nikolaj-coster-waldau0.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Vennerne var ikke just imponerede, da han fortalte, at han havde landet en rolle i en fantasyserie med drager og trolddom.

Omverdenens manglende entusiasme er siden blevet gjort til skamme.

”Game of Thrones” er HBO’s til dato mest populære serie og har gjort Nikolaj Coster-Waldau til multimillionær.

Ifølge Hollywood Reporter inkasserer danskeren nemlig 3,2 millioner kr. per afsnit.

Men selv om millionerne vælter ind på kontoen, lader den ydmyge verdensstjerne bankbogen bugne.

Nikolaj er opvokset under trange kår og har kun én gang skudt hele sin løn af uden at gemme til dårlige tider.

– Jeg fik 70.000 kr. for at være med i ”Nattevagten”, og jeg tog til Bristol (i England, red.) lige efter optagelserne og startede på en teaterskole der. Jeg brugte alle de penge, jeg havde tjent, på skolen. Men ellers brænder jeg ikke penge af på samme måde som min far, har han tidligere sagt i Euroman.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/nikolaj-coster-waldau3.jpg
 Foto: All Over

Rollen som Jaime Lannister betyder ikke kun gysser på bankbogen. Den har også cementeret hans navn i udlandet og givet ham flere roller i amerikanske film. (Foto: All Over)

Siden er pengene for længst tjent ind igen, og selv om der nu snildt er råd til en kæmpe kasse på en af Københavns dyre adresser, bor verdensstjernen, fru Nukâka og deres to døtre Filippa og Safina stadig i et rækkehus.

– I dag bor jeg i Lyngby med min familie. Ja, jeg ville ønske, det kun var et valg, men det handler også om økonomisk handlefrihed, har han forklaret til Euroman.

Familien ejer desuden et sommerhus på Orø og et hus i Igaliku i Sydgrønland, hvor Nukâka er født og opvokset.

– Et lillebitte hus i en bygd, hvor vi kan tage op. Der bor omkring 40 mennesker, og det er helt fantastisk. Det eneste irriterende er, at det koster en herregård at komme derop.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/nikolaj-coster-waldau2.jpg
 Foto: Thomas Laursen
Når Nikolaj optager film og TV-serier i udlandet, er det hustruen Nukâka på 46 år, som holder styr på familien herhjemme. Parret kan i år fejre 20-års bryllupsdag. (Foto: Thomas Laursen)

Nikolaj Coster-Waldaus far drak pengene op

Nikolaj er vokset op med sin mor og to ældre søstre. Forældrene blev skilt, da Nikolaj gik i 1. klasse.

Faderen så han kun hver 3. måned, når han var hjemme fra sit arbejde i Grønland.

– For ham var det perfekt, for så kunne han tage derop og tjene nogle penge og drikke sig i hegnet. Han var alkoholiker. Når han kom hjem, var den første uge den helt store fest, men efter en uge havde han drukket alt det op, han havde tjent, har Hollywoodstjernen tidligere fortalt.

Nikolajs mor var alene med tre børn, og det var ikke altid lige nemt.

– Vi havde ikke så mange penge, da jeg var barn. På et tidspunkt røg vores hus på tvangsauktion, ja, jeg vidste det faktisk ikke, for min mor spurgte bare, om ikke vi skulle tage ud at se på et andet sted at bo. Jeg har altid syntes, at det var spændende at prøve noget nyt, så jeg var positiv og flyttede glad med. Men en dag sagde en af mine klassekammerater pludselig: ”Min far har læst i Statstidende, at jeres hus er på tvangsauktion”.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/nikolaj-coster-waldau.jpg
 Foto: All Over

Dar Salim, Birgitte Hjort, Frank Hvam og Pilou Asbæk pryder også rollelisten i den populære fantasyserie. (Foto: All Over)

Nikolaj Coster-Waldau reklamerede for tyske pølser

Faderens økonomiske uansvarlighed og året 1999 har fået Nikolaj Coster-Waldau til altid at have en buffer, i tilfælde af at rolletilbuddene stopper.

– Desværre var netop det år, 1999, mit annus horribilis. Jeg havde lige lavet ”Misery Harbour” og tænkte ”så, nu kører det, nu får jeg masser af job”. Og så skete der ikke en skid. Det år endte så med, at jeg lavede en tysk pølsereklame, som var helt forfærdelig og nok ikke et af højdepunkterne i min karriere, men som gav mig nogle penge til at komme videre, og som lærte mig at få styr på det her med ikke at bruge flere penge, end man har.

Sponsoreret indhold