Nervepirrende thriller er Danmarks bud på en Oscar-vinder

(Foto: Nordisk Film)

en nervepirrende thriller om politibetjenten Asger Holm, der besvarer et 112-opkald fra en kidnappet kvinde, er udvalgt som den danske Oscar-bejler i kategorien for bedste udenlandske film.

Det har en dansk Oscar-komité, der bestod af syv filmfolk, besluttet på et møde torsdag eftermiddag.

Gustav Möllers psykologiske thriller "Den skyldige" spiller Jakob Cedergren politibetjenten Asger Holm, der besvarer et 112-opkald fra en kidnappet kvinde.

Da forbindelsen pludselig bliver afbrudt, starter en nervepirrende jagt på kvinden og hendes kidnapper. Med telefonen som eneste redskab kæmper Asger imod tiden for at redde kvinden.

Men snart viser det sig, at forbrydelsen er større, end Asger først troede.

"Den skyldige" er instrueret af spillefilmsdebutant Gustav Möller, som også har skrevet manuskriptet sammen med Emil Nygaard Albertsen.

Selv om filmen nu er udpeget som den danske Oscar-bejler, er der dog stadig lang vej, før at en filmholdet vil kunne stå med en Oscar-statuette i hånden.

Hvert land kan nemlig indstille én film som deres kandidat i kategorien, der består af ikke-amerikanske film – sidste år var der hele 92 lande, der gjorde det.

Fra 1. oktober bliver de indstillede film vurderet af i alt to komitéer, der har til opgave at udpege i alt ni film, der herefter er videre i Oscar-kapløbet. De ni film bliver senere hen skåret ned til fem film af en komité på USA’s østkyst og en på vestkysten.

De fem oscarnominerede film offentliggøres 22. januar 2019.

Selve Oscar-showet finder sted søndag 24. februar.

Du kan se en trailer for thrilleren herunder.

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close