Nyheder21. september 2016

Mopper til SE og HØR: Livet går videre

Selv om 78-årige Mopper er alvorligt syg, holder hun hovedet højt og vil ikke holdes udenfor "Familien fra Bryggen".
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mopper_foto_dan.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

I sidste uge meldte Linse ud, at hendes mor Mopper er alvorligt syg. Det har dog ikke betydet, at Mopper har sat livet på stand by. Tværtimod.

Den 78-årige bedstemor insisterede på at fortsætte i det populære TV3-program ”Familien fra Bryggen”.

– Grunden til, at jeg gerne ville være med i den nye sæson, var, at jeg egentlig skulle skrives ud på grund af sygdom. Men jeg ville være med. Livet går videre, og jeg elsker at lave ”Familien fra Bryggen”. Vi hygger os, og vi har det godt, siger Mopper til SE og HØR.

– Jeg ville ikke føle mig udenfor. Jeg ville gerne gøre det, jeg plejer. Det var vigtigt for mig, slår hun fast.

Hos TV3 har man taget højde for Moppers sygdom.

– Der er selvfølgelig både praktiske og menneskelige hensyn, der skal tages, når der opstår alvorlig sygdom. I sådan en situation rykker familien naturligt tættere sammen, hvilket vi i programmet får lov at følge tæt, siger TV3-redaktør Mikal Kjær-Hansen.

Familien fik at vide, at Mopper var syg for fire måneder siden. Siden da har hun været indlagt på Rigshospitalet i en længere periode, men er nu hjemme igen. Hun har dog fået indlagt en sonde og er stadig til regelmæssige tjek på sygehuset.

Familien gør da også det bedste for at passe på deres elskede mor, mormor og oldemor.

– Jeg nyder hvert sekund og bruger rigtig meget tid sammen med hende. Jeg har købt en grund på Amager, så vi tager derud og sidder og hygger næsten hver dag. Mopper går og plukker brombær, smiler Linse til SE og HØR om sin kogekyndige mor, der ofte har kokkereret vegetarfrikadeller til datteren, når hun var på farten.

Selv forsøger Mopper også at leve et sundere liv.

– Mopper har faktisk taget ti kilo på, afslører Linse. Hun fik en fantastisk optur og er kommet rigtig godt på vej igen. Hun har en sonde i, og så ser man bare syg ud, fortæller den tapre datter.

Efter Moppers ønske har familien valgt ikke at fortælle nøjagtig hvad Mopper fejler.

Se et galleri med billeder af Mopper herunder:

Mopper fra Familien fra Bryggen november

Sponsoreret indhold