Nyheder11. juli 2016

MØ: Hellere fejle end at være bekvem

De seneste år har MØ triumferet på hitlisterne verden over. Her fortæller hun om sin rejse
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/moe1.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Fra at spille i undergrundsmiljøet i punkbandet MOR har den 27-årige sangerinde etableret sit navn som elektropopverdensstjerne, og det er blandt andet sket gennem et helt særligt samarbejde.

- For tre år siden blev jeg spurgt om mit drømmesamarbejde, og jeg svarede Major Lazer. Nogle på Twitter tweetede det til Diplo (producer i musikkollektivet, red.), som svarede: "vi elsker hende".

- Så min manager og jeg tænkte, at vi ville jagte ham, så vi kunne sætte en sangsession op, afslører MØ i et interview med DIY Magazine.

Missionen lykkedes, og MØ og Diplo mødtes i Amsterdam til en dag i studiet, og det kom der hittet "XXX 88" ud af.

Nummeret var blot begyndelsen på deres succesfulde samarbejde, som indtil videre er kulmineret med toptracket "Lean On", der har hittet verden over og er den mest spillede sang på Spotify nogensinde.

I øjeblikket arbejder MØ på sit andet album og inspireres sideløbende af Sonic Youth-sangerinden Kim Gordon.

- Jeg var ikke en klassisk smuk, lille pige. Jeg var en drengepige, så jeg kan virkelig relatere til hende - en pige på punkscenen. Hun er en fantastisk rollemodel, når man ikke selv er en af de pæne dansepiger, fortæller den fynskfødte sangstjerne.

- Det værste, jeg kan forestille mig, er at blive fanget i samme rille og aldrig udvikle mig. Jeg vil hellere fejle end at være bekvem. Fejl gør dig bedre, og jeg ser det som en god måde at reflektere på. Lad ikke, som om du er radikal. Det er mere radikalt bare at være sig selv, lyder MØ's budskab.

"Lean On" er ifølge magasinet bliver afspillet så mange gange, at hvis man lægger minutterne sammen for hvert eneste lyt, kan man nå frem og tilbage til dværgplaneten Pluto 138 gange.

Sponsoreret indhold