Stjernens tragedie: Mistede mor til kræft

Ifølge Julie Christiansen, 31, har det seneste år været forfærdeligt og fantastisk på samme tid.

Ifølge Julie Christiansen, 31, har det seneste år været forfærdeligt og fantastisk på samme tid.

(Foto: Aller Media)

Et frirum fra kræfthelvede. Sådan beskriver 31-årige Julie Christiansen optagelserne til Bille Augusts film og TV2-serie ”Lykke-Per”, hvor man lige nu kan se hende i rollen som Nanny Salomon.

– Præcis en måned inden, fik min mor diagnosticeret lungekræft. Det var en vanvittig periode, men man kan, hvad man bliver nødt til at kunne, og i virkeligheden endte optagelserne med at være et frirum.

Midt i hele kræfthelvedet med scanninger, svar og svære lægesamtaler havde jeg en gang imellem mulighed for at træde ind i en anden verden og være en helt anden. Så i virkeligheden var rollen som Nanny en gave, siger Julie Christiansen til Århus Stiftstidende.

Artiklen fortsætter under billedet ...

”Lykke-Per” er baseret på Henrik Pontoppidans bog af samme navn. Her ses Julie Christiansen over for Esben Smed, 34, som spiller titelrollen. (Foto: Rolf Konow/TV2)

Var rædselsslagen

Skuespilleren lægger ikke skjul på, at det var en meget hård tid.

– Jeg var rædselsslagen før hver scanning og hver behandling. Jeg har aldrig oplevet så altoverskyggende en rædsel, som da jeg måtte erkende, at jeg måske ville miste hende på grund af sygdommen, har hun fortalt til ALT for damerne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Den kønne brunette kan for tiden ses i rollen som Nanny Salomon, den yngste datter i Salomon-familien og Jakobes lillesøster. Jakobe spilles af Katrine Greis-Rosenthal, 33. (Foto: Rolf Konow/TV2)

Kort før jul i 2017 blev de bange anelser til virkelighed.

– Jeg var blevet færdig med ”Lykke-Per” en måned forinden, og på det tidspunkt var det tydeligt, at nu gik det for alvor ned ad bakke. Men hun nåede at være med på optagelser, og de tog alle sammen så godt imod hende. Dagen før hun døde, skrev jeg til Bille, at det var tæt på nu, og det kunne være fantastisk, hvis de havde nået at klippe noget, jeg kunne få lov til at vise hende. Svaret kom med det samme: ”Det finder vi ud af!” Sådan er Bille, lyder det til Århus Stiftstidende.

– Og så stoppede de arbejdet og gik i stedet i gang med at samle nogle optagelser til min mor. Næste formiddag kunne jeg vise min mor 10 minutter fra ”Lykke-Per”. Hun døde samme aften. Jeg er så glad for, at hun nåede at se noget af filmen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Til gallapremieren på Bille Augusts film strålede stjernen, som netop er blevet nomineret til en Robert for sin præstation, i sin røde kjole fra Søren Le Schmidt. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Drømmer om udlandet

For Julie Christiansen har arbejdet med Bille August været et glædeligt gensyn. Han instruerede nemlig hendes første rolle på TV: en reklamefilm for Nybolig.

Artiklen fortsætter under billedet ...

For den 31-årige skuespiller var det en drøm at arbejde med Bille August, 70, igen. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Dengang var hun bare 14 år gammel. Siden brød hun igennem som bl.a. au pairen Ada i DR’s ”Lykke” og som Trine i Avaz-brødrenes ”Mens vi lever” – en rolle, som sidste år skaffede hende en Bodil.

Rollen som Nanny i ”Lykke-Per” fik hun, efter hun mødte Bille August til uddelingen af Svend-prisen i sommeren 2016.

– Vi faldt i snak, og efter fem minutter sagde han, at jeg snart ville få en opringning om en casting på hans næste film. Efter to castings - en alene og en med Esben Smed, som spiller Lykke-Per - fik jeg besked om, at jeg havde fået rollen, siger stjernen til Filmpuls.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Skuespilleren med den Bodil, hun vandt for sin medvirken i ”Mens vi lever” – bare tre måneder efter, hun havde mistet sin mor.  – Det var min største drøm at få en Bodil. Det har været som en stjerne ude i horisonten. Nu fik jeg den, og jeg ville så gerne have delt den med min mor, siger Julie til Århus Stiftstidende. (Foto: Thomas Laursen)

Mens ”Lykke-Per” den seneste tid har rullet over skærmen, er Julie Christiansen allerede i gang med nye filmprojekter.  For tiden står den på optagelser til Avaz-brødrenes anden film, ”Kollision”, som også har bl.a. Nikolaj Lie Kaas, Rasmus Bjerg, Nicolas Bro og Sebastian Jessen på rollelisten.

Karrieren kører i den grad på skinner for den kønne vordingborgenser – men hun har flere drømme, der mangler at gå i opfyldelse. 

– Jeg ville elske at arbejde i udlandet og på andre sprog. Det er en drøm, jeg håber vil gå i pfyldelse en dag, og så drømmer jeg om at blive dygtigere og klogere og udvikle mig som skuespiller resten af mit liv, siger hun til Filmpuls.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close