Nyheder 14. august 2018

Anne Sofie Espersen:: Min søn var tæt på at dø under fødslen

Skuespilleren og den tidligere "Vild med dans"-deltager afslører på sin søns 19-års fødselsdag, at hun var nær ved ikke at få sin søn med hjem fra hospitalet
Foto: Krestine Havemann

De fleste forældre synes nok, at deres børn er små mirakler, men Anne Sofie Espersen, 44, har ekstra god grund til at tænke sådan om sin søn Sylvester Byder, 19. 

I dag fylder hendes ældste barn 19 år, og i den forbindelse fortæller hun, at hun var tæt på at mindste Sylvester under fødslen.

Den dramatiske fødselsberetning bliver ledsaget af et billede af hendes nu voksne søn i bar overkrop. 

Artiklen fortsætter under billedet. 

- For 19 år siden kom der en lille dreng til verden på Hvidovre Hospital. De første mange timer vidste vi ikke, om vi måtte beholde dig, og tiden holdt op med at gå. Du var det, man kalder svært asfytisk - havde ikke fået ilt nok under fødslen, og du var slap, bleg, og man begyndte at tale om, der skulle komme en præst, fortæller skuespilleren til Instagram-billedet. 

- Et chok. Lykke og ulykke i samme rytme. Den dag i august mærkede jeg hele livet på én gang. At alting var forandret... Dagene gik, og du blev stærkere og stærkere. Det gjorde vi andre også, for vi havde fået noget at kæmpe for. Troen, håbet og kærligheden. Dig. Du blev udskrevet efter tre uger, gik til kontrol i månedsvis, for tingen kunne forstå, at de mén, man mente du burde ha', ikke viste sig, fortæller politikersøsteren om den svære start. 

Og det var ikke kun hende selv og hendes daværende mand Søren Byder, der mente, at deres søn var et mirakel. 

- Efter et år lukkede man din journal, og lægen skrev en titel på toppen af papiret. Miraklet fra Hvidovre, genkalder hun.  

Sylvester Byder, der er søn af skuespillerne Anne Sofie Espersen og Søren Byder, er også fulgt i sine forældres fodspor. 

I efteråret spillede Sylvester Byder med i teater-versionen af den norske hitserie "SKAM", og det var to pavestolte forældre, der var med til premieren. 

Artiklen fortsætter under billedet. 

(Foto: Dan Mariegaard)

Søren Byder og Anne Sofie Espersen støtter op om deres søn. Foto: Dan Mariegaard

I ”SKAM 1” spillede Sylvester Espersen Byder rollen som Jonas, og det faldt i mor og fars smag.

– Der var et øjeblik, hvor jeg syntes, han stod og lavede kunst. Det har jeg kun set et par gange før, lød det fra far Søren Byder, der har medvirket i ”Hotellet”.

– Jeg er flækket midt over af stolthed. Jeg synes, Sylvester var guddommelig god. Jeg har aldrig set ham på en scene før, tilføjede Anne Sofie Espersen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold