Nyheder22. september 2017

Anne Sofie Espersen og Søren Byder: Pavestolte af SKAM-søn

– Jeg er flækket midt over af stolthed, fortalte Anne Sofie Espersen om sin søns fremførelse af rollen Jonas i ”SKAM”-forestillingen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skam_3.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

For første gang har et teater fået lov til at opføre den norske TV-serie ”SKAM”.

Aveny-T opfører fortællingen om Noora, Jonas og resten af slænget fra Hartvig Nissens skole i Oslo.

Til premieren på teaterversionen af det norske TV-fænomen, var to rutinerede skuespillere i blandt publikum.

Skuespillerne Søren Byder og Anne Sofie Espersen overværede nemlig premieren, hvor deres teenager har en af hovedrollerne.

I ”SKAM 1” spiller Sylvester Espersen Byder rollen som Jonas, og det faldt i mor og fars smag.

– Der var et øjeblik, hvor jeg syntes, han stod og lavede kunst. Det har jeg kun set et par gange før, lød det fra far Søren Byder, der har medvirket i ”Hotellet”.

– Jeg er flækket midt over af stolthed. Jeg synes, Sylvester var guddommelig god. Jeg har aldrig set ham på en scene før, tilføjede Anne Sofie Espersen.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skam-1.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Kys til sønnike. Skuespillerforældrene Anne Sofie Espersen og Søren Byder er pavestolte. (Foto: Dan Mariegaard)

Sylvester Espersen Byder er begejstret

Det nye skuespillertalent glæder sig til at stå på scenen.

- Det er en helt ny måde at spille på. Man er på hele tiden, og jeg er Jonas i halvanden time. Jeg kan ikke bare lige gå ud at drikke en kop kaffe, fortalte den 18-årige skuespiller, der har fået et tæt bånd til de andre i "SKAM”-forestillingen:

- Vi er blevet en lille familie, og vi går op og ned ad hinanden i seks timer hver dag. Jeg kan vildt godt lide det her familiære aspekt på teatret, lyder det fra Sylvester, som har dyrket kampsport på eliteniveau i mange år.

Lige nu er det dog skuespillet, der har teenagerens opmærksomhed. Og han opfordrer folk til at gå ind og se teaterforestillingen:

-Publikum bliver en del af forestillingen, og formidlingen af ”SKAM” er blevet rigtig god. Derfor skal folk gå ind at se den. Jeg var faktisk ved at fælde en tåre, da vi spillede en af vores scener, forklarede Sylvester Byder.

Anmelderne er vilde med teateropsætningen af ”SKAM”, der kan opleves indtil slutningen af oktober. Jyllands-Posten, Ekstra Bladet og Berlingske kvitterede med fem stjerner til de unge skuespillere, hvoraf mange er debutanter.

https://imgix.seoghoer.dk/skam-2.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Ulrikke Falch og Josefine Pettersen overværede også premieren på Aveny-T's teaterversion af SKAM. (Foto: Dan Mariegaard).

Sponsoreret indhold