Nyheder8. september 2016

Mille Dinesen: Har prøvet at få et barn i ti år

Mille Dinesen har i mangel af et barn købt en hundehvalp
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mille-dinesen.jpg
 (Foto: Aller Media DK)

Når Mille Dinesen spiller skolelæreren Rita i den yderst populære TV-serie 'Rita' har hun som enlig mor en travl tilværelse med tre børn hjemme og masser af børn på skolen.

Men i det virkelige liv er Mille Dinesen, der er fyldt 42 år, aldrig blevet mor.

I de sidste ti år har hun prøvet at få et barn, men hidtil uden held.

Og det nager den dejlige skuespiller, fortæller hun i et interview i denne uges udgave af ugebladet Alt for damerne.

Inden hun gik i gang med at blive gravid havde hun i de foregående ti år levet et sundt liv og havde renset ud, men da hun ikke blev gravid inden for en rimelig tid, påbegyndte hun behandlinger med medicin og hormoner - stik modsat sin tidligere sunde livsstil, siger hun til Alt for damerne.

- Jeg fik det megadårligt. Blev helt oppustet - og der er man bare kvinde og forfængelig. Men det psykiske var langt værre. Jeg skøjtede rundt humørmæssigt, siger Mille Dinesen, der de sidste ti år har været kæreste med kreativ direktør hos Carlsberg Group Thomas Busch, til Alt for damerne.

Og at det ønskede barn udeblev gjorde ikke situatione bedre.

- Det har fyldt meget, og der er så mange dumme følelser i spil i sådan en proces. Hele toden skal man svinge sig op på hesten igen. Det er bare svært, at det er ude af kontrol - her er der bare en biologi, der ikke følger med, siger Mille Dinesen til Alt for damerne.

Og nu har hun efter de mange forgæves forsøg besluttet sig for at lægge projekt 'barn' på hylden.

- Jeg kan mærke, at jeg ikke har lyst til at føle den skuffelse igen. Jeg er blevet lidt bange for den følelse, siger Mille Dinesen.

Se stort galleri med Mille Dinesen: (artiklen fortsætter under galleriet)

Mille Dinesen 0809 2016

I mangel af et barn, men i erkendelse af, at hun helt tydeligt i sin krop kan mærke, 'at hun skal tage sig af noget, af nogen', har hun fået selskab i sin lejlighed på Østerbro.

- Jeg har købt mig en hundehvalp. En lille labradoodle. Hun er det sødeste. Og hvem ved... måske sker det det helt magiske, at jeg rent faktisk får tankerne hen på noget andet og på den måde snyder systemet og mig selv, siger Mille Dinesen til Alt for damerne.

I 2001 blev hun diagnosticeret med sclerose. Det var i en periode, hvor hun havde ekstremt travlt arbejdsmæssigt og i forbindelse med en scanning sagde en læge til hende, at hun angiveligt havde sclerose.
Mille Dinesen blev mentalt lammet af diagnosen, men følte samtidig, at noget ikke stemte. Hun takkede nej til medicin og valgte i stedet alternativ behandling. Otte år efter diagnosen blev hun scannet igen, og der var indikationerne på sclerose forsvundet. - Der var ingen sorte pletter. Lægerne sagde så, at den slags godt kunne gå i ro, og det var åbenbart sket for mig. I min optik er det noget stress, der er forsvundet, for sclerose har man, eller også har man det ikke, så jeg fik en forkert diagnose i sin tid. Den er bare svær at få ud af hovedet igen, når man har fået den af en mand i hvid kittel. Den lever på en mærkelig måde videre i mig, og den har ændret mit liv, mit livssyn og min måde at leve på. Jeg er blevet klogere på mig selv og står stærkere i dag end nogensinde før, sagde Mille Dinesen sidste år i et interview med ugebladet SØNDAG.

Sponsoreret indhold