Nyheder 8. september 2014

Midt i royal baby-lykke: Kate lider IGEN af pinefuld lidelse

Hertuginden kæmper endnu engang med alvorlig morgenkvalme
Af af
Også under sin anden graviditet kæmper Kate med alvorlig kvalme
Også under sin anden graviditet kæmper Kate med alvorlig kvalme
Foto: AOPMandag kom nyheden, som mange briter har ventet på med spænding: Kate og William venter deres andet barn sammen.

Men midt i baby-lykken er der også noget trist nyhed: For lige som under sin første graviditet lider hertuginde Kate af den sjældne lidelse 'hyperemesis gravidarum'.

Det afslørede Kensington Palace selv i den pressemeddelelse, som kongehuset tidligere mandag udsendte.

LÆS OGSÅ: Britisk kongehus bekræfter: Kate og William skal være forældre - igen

LÆS OGSÅ: Kate og William i sorg: Holder pause i rundrejse

LÆS OGSÅ: Se billeder af den kommende storebror: Prins charmetrold

Heri oplyste Kensington Palace også, at den 32-årige Kate indtil videre er sluppet for hospitalsindlæggelse på grund af sygdommen, der giver en kraftig omgang kvalme. I stedet er hun blevet behandlet af læger derhjemme.

Dog er symptomerne stadig så voldsomme, at hertuginden ikke vil deltage i et arrangement senere mandag i Oxford.

Den sjældne sygdom kommer altid tidligt i graviditeten og er kendetegnet ved utilpashed, alvorlig kvalme, dehydrering, elektrolytforstyrrelser og vægttab.

Det royale par har tidligere fortalt medierne, at de ønskede at udvide familien, der i forvejen består af lille prins George, der kom til verden på St Mary's Hospital 22. juli 2013.

Og timingen kunne måske ikke engang være bedre. I hvert fald kan det britiske medie Daily Mail fortælle, at den 32-årige William for nyligt meddelte, at han vil begynde som pilot for ambulancetjenesten i den østlige del af landet.

Det nye job - uden royale pligter - vil dermed give parret mulighed for at leve et mere anonymt liv i Norfolk, Anmer Hall, hvor parret bor.

Sponsoreret indhold