Nyheder24. oktober 2018

Michael Rasmussen: - Jeg mistede tocifret millionbeløb ved skilsmisse

Den tidligere professionelle cykelrytter, Michael Rasmussen, satte sine cykelmillioner i ekskonens navn
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/michael-rasmussen-24102018.jpg
 Foto: TV3

Den tidligere professionelle cykelrytter Michael Rasmussen er i aften vært i 'Til middag hos' på TV3.

Her er Anne Sofie Espersen, Abdel Aziz Mahmoud og YuoTuberen Kristine Sloth på besøg.

Og 19-årige Kristine Sloth spørger ind til, hvad der er blevet af Michaels formue efter en lang karriere i sadlen.

- Med så lang en karriere med så flotte resultater, hvordan kan det være, at du ikke bare kan læne dig tilbage og 'leve af renterne'?, spørger Kristine. - Det kunne jeg principielt også have valgt at gøre, hvis jeg havde kunnet vælge at leve i Italien og forblive gift, men det kunne jeg ikke, siger Michael Rasmussen, der i 2014 blev skilt fra sin mexicanske hustru, Cariza, som han har sønnen Milo sammen med. Parret nåede at være gift i 12 år.
De ejede blandt andet en pragtfuld villa ved Gardasøen og flere udlejningsejendomme. - I 99 af 100 tilfælde af skilsmisse i Italien, følger barnet moderen, og så er man lidt bagud på point til at starte med. Samtidig var jeg involveret i retssager, så for at beskytte familieformuen, var tingene sat i min ekskones navn. Jeg er helt overbevist om, at min skilsmisse har kostet mig ottecifret beløb, men det er trods alt bedre, at min ekskone har dem, end at Rabobank har dem, siger Michael Rasmussen om skilsmissen, hvor Cariza løb med størstedelen af millionformuen. - Økonomi har været en biting for mig. Selvfølgelig kunne det være rart på et tidspunkt at have en Ferrari holdende ude i garagen, men jeg nåede aldrig længere end til en Porsche, siger Michael Rasmussen. - Da det var på sit allerhøjeste, hvordan brugte du da dine penge, var der liv og glade dage i huset og betalte du for venner eller hva'?, spørger Abdel. - Det var en lidt surrealistisk oplevelse for mig, der komer fra arbejderklasse, og så lige pludselig hver tredje måned, tænker man, 'nåh, skal vi ikke købe en lejlighed mere?', og så lige pludselig stopper det fra den ene dag til den anden. Så skal man til at genopfinde sig selv, siger Michael Rasmussen: Hør Michael Rasmussen fortælle om skilsmissen:

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet af Viafree

Michael Rasmussen har i sit hjem en del trofæer og beviser på sine præstationer i sadlen hængende frit fremme. Blandt andet fra år 2006, hvor han var dopet og blandt andet vandt konkurrencen om bjergtrøjen i Tour de France. - Er du stolt over din præstation, selv om du indrømmer, at du har snydt?, spørger Abdel. - Ja, det er jeg i den grad. Det var jo ikke noget, jeg kun gjorde i 2006. I løbet af en 12-årig periode var det en del af min tilværelse. Lige pludselig var det bare ikke nok at være utroligt hårdtarbejdende og utrolig talentfuld. Lige pludselig stod jeg i en situation, hvor jeg tænkte, jeg kan ikke leve med, at der er nogen, der både er mindre talentfulde og træner mindre end mig, der kører fra mig, indleder Michael Rasmussen.
- Det var egentlig overvejelsen. Det handlede for mig ikke om snyd eller ikke-snyd. Det handlede om en indre retfærdighed, for jeg vidste, at jeg rent faktisk var bedre end de andre, fortsætter han. - Nu du taler om retfærdighed, hvorfor så ikke bekæmpe den snyd ved at tale åbent om det i stedet for at gå med på det?, spørger Abdel. - Jeg kunne ikke egenhændigt ændre en kultur. Jeg kunne vælge, om jeg ville køre om kap med 'de største drenge på legepladsen' eller affinde mig med en sekundær position i feltet, svarer Michael Rasmussen. - Forstår du, hvis man kan synes, at det er en smule dobbeltmoralsk, at man den ene dag kan stå til et prerssemøde og erkende, hvad man har gjort og sige, at 'det er jeg ked af, det var forkert, det bør ikke finde sted', og at man så på samme tid kan være stolt af de resultater man opnåede med doping?, spørger Abdel - Jeg er ikke ked af det. Jeg angrer ikke, at jeg brugte doping. Det ville være enormt hyklerisk af mig at sidde og angre noget, jeg gjorde 12 år i træk, siger Michael Rasmussen. - Dit eneste forsvar for at bruge doping er, at 'alle andre gør det også', siger Abdel, der ikke giver op så let. - Nej det er ikke fordi, andre gør det. For jeg holdt helt op med at spekulere på, hvad andre gjorde. Jeg gjorde det, fordi jeg ville være den allerbedste version af mig selv, siger Michael Rasmussen. Hør Michael og Abdel tale om doping:

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet af Viafree

Michael Rasmussen fortæller også, at hans hollandske hold, Rabobank, vidste alt om, hvad der foregik angående doping. - Rabobank er vidende om, at det sker. Det er også Rabobank, der giver mig et telefonnummer til en blodbank i Østrig. De har transporteret både epo og insulin rundt i holdbussen og lavet falske certifikater på cortison og astmaspray.De er så meget inde i det men forsøger samtidig at holde en afstand til det. Man skal huske på, at det her er nogle kæmpestore forretninger, der skal køre rundt. De her skandaler, er dårligt for forretningen. Så det man typisk gør, er at pille en enkelt rytter ud og siger, 'det her er det sorte får, det er ham, der ikke har forstået beskeden', og så bliver den rytter sat ind i skyggen, og så kører resten af holdet videre, fortæller Michael Rasmussen. Michael Rasmussen: - Rabobank vidste alt:

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet af Viafree

Se til middag hos klokken 19 på TV3.

Sponsoreret indhold