Michael Nyqvist forstod ikke, at han skulle dø

Michael Nyqvist var ikke klar over, hvor alvorligt det var og troede ifølge sin enke, Catharina Nyqvist Ehrnrooth, at han ville overleve.

Michael Nyqvist var ikke klar over, hvor alvorligt det var og troede ifølge sin enke, Catharina Nyqvist Ehrnrooth, at han ville overleve.

Foto: Mega

 
 
 
Superstjernen blev blot 56 år gammel.
 
Han døde af lungekræft.
 
 
Et år inden sin død var Michael Nyqvist blevet diagnosticeret med lungekræft.
 
Men det var ikke en diagnose, han delte med offentligheden, og kun de allernærmeste var klar over, hvor tung en byrde han bar på.
 
 
Han holdt sygdommen hemmelig for de fleste, helt frem til kræften tog livet af ham, og derfor kom hans død som et chok for fans og alle andre end de nærmeste familiemedlemmer.
 
Og nu fortæller hans enke, Catharina Nyqvist Ehrnrooth, hvorfor skuespilleren ikke fortalte noget om sygdommen til offentligheden, før budskabet om hans død kom.
 
- Han var ikke syg særligt længe, og han troede, at han ville overleve og forstod ikke, at han skulle dø. Derfor blev det hele meget abrupt, og hans pludselige død ramte mange menesker, der stod ham nær, siger Catharina Nyqvist Ehrnrooth i den første offentlige udtalelse om sorgen over tabet af sin mand, som var en superstjerne på den anden side af Øresund.
 
Michael Nyqvist efterladte sig 49-årige Catharina og børnene Ellen på 27 og 22-årige Arthur Nyqvist.
 
 
Udtalelsen fra enken faldt på Michael Nyqvists fødselsdag, den 8. november i sidste uge, hvor en fond i hans navn, ”Michael Nyqvists stiftelse”, uddelte to priser.
 
- Tanken bag er, at det skal være som en fødselsdagsfest og ikke så højtideligt men mere familiært. Priserne vil altid blive uddelt på "Mickes" fødselsdag, så det mere er en fest end en mindehøjtidelighed, siger Catharina Nyqvist Ehrnrooth ifølge Expressen.
 
Hun har engageret sig personligt i fondens arbejde.
 
– Det har været et hårdt år, men det bliver lettere, som tiden går.  Jeg er meget glad for, at vi fik etableret fonden, siger Catharina Nyqvist Ehrnrooth.
 
Michael Nyqvist fortsatte trods sygdommen med at arbejde og troede, at han vile blive rask og overleve kræftsygdommen.
 
– "Micke" var midt i livet og havde gang i tusind projekter. Han havde drømme om at instruere og undervise. Men nåede det ikke. Nu kan hans 'ånd' leve videre via fonden, siger Catharina Nyqvist Ehrnrooth, der kalder sorgen 'ufatteligt hård', og 'langvarig med mange faser'.
 
Sin personlige sorg har hun delt med familie og venner.
 
Parret blev gift i 1998, og Michael Nyqvist efterlod stort set hele sin formue til hende.
 
 
Catharina Nyqvist Ehrnrooth arvede værdier for 13,4 millioner danske kroner, mens de to børn fik en éngangsudbetaling på 55.000 kroner hver og arver ligeligt fra  Catharina Nyqvist Ehrnrooth, når hun går bort.
 
Michael Nyqvist medvirkede i 2005 i den dansk/svenske film 'Bang bang orangutang', men han blev for alvor kendt på vore bredddegrader med sin rolle som journalisten Mikael Blomkvist i filmatiseringen af Stieg Larssons Millenium-trilogi, 'Mænd der hader kvinder', 'Pigen der legede med ilden' og 'Luftkastellet der blev sprængt'.
 
Senere i karrieren - i 2011 - landede han en rolle som skurken 'Hendricks' i 'Mission Impossible - Ghost Protocol', hvor han spillede over for Tom Cruise.
 
 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close