Hollywood5. marts 2018

Vrede efter Oscar-uddeling: Afdøde Michael Nyqvist udeladt af hyldest

Den svenske afdøde superstjerne Michael Nyqvist forbigået ved Oscar-uddelingen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/michael-nyqvist-05032018.jpg
 Foto: All Over Press

Hvert år ved Oscar-uddelingen mindes Hollywood de afdøde skuespillere, instruktører og andre fra filmbranchen, der er gået bort i løbet af året.

Men ikke alle de afdøde fra filmbranchen vurderes til at være så betydningsfulde, at de kommer med i den hyldest og mindestund, der finder sted i salen.

Svenske Michael Nyqvist døde i juni sidste år.

Han blev kun 56 år gammel og døde pludseligt af lungekræft efter et sygdomsforløb, som kun var kendt af de nærmeste.

Men Nyqvist var tilsyneladende fundet for 'let' til at være indlemmet blandt de afdøde fra filmbranchen, der blev mindet i salen.

Han har ellers medvirket i 94 film- og TV-produktioner og burde være svært at komme udenom.

Herhjemme blev han for alvor kendt for sin rolle som journalisten Mikael Blomkvist i filmatiseringen af Stieg Larssons Millenium-trilogi, 'Mænd der hader kvinder', 'Pigen der legede med ilden' og 'Luftkastellet der blev sprængt'. Senere i karrieren - i 2011 - landede han en rolle som skurken 'Hendricks' i 'Mission Impossible - Ghost Protocol', hvor han spillede over for Tom Cruise.
https://imgix.seoghoer.dk/mission.jpg

Michael Nyqvist som skurken Hendricks i 'Mission Impossible - Ghost Protocol'. (Foto: All Over Press)

Og i 2014 spillede han over for Keanu Reeves i kriminalthrilleren 'John Wick'.

Men Nyqvist blev alene mindet på Oscar-uddelingens website og ikke under selve mindesstunden i salen, og det er faldet både svenske og udenlandske TV-seere for brystet.

Efter seancen i salen hoppede de vrede seere på de sociale medier for at give udtryk for deres vrede over udeladelsen af Michael Nyqvist, der både internationalt og hjemme i Sverige har vundet flere priser for sine roller gennem karrieren.

- Jeg er vred. Laver I sjov med mig? Han var med i 'John Wick', 'Mænd der hader kvinder' og 'Mission Impossible', og I glemmer ham. Hyld dog Michael Nyqvist, skriver en på Twitter.
https://imgix.seoghoer.dk/pigen.jpg

Michael Nyqvist og Noomi Rapace i Millenium-trilogien. (Foto: All Over Press)

- Hallo, Oscar! Hvorfor viste I ikke Michael Nyqvist, skriver en anden. Den newzealandske journalist Tim Wilson stiller også spørgsmålstegn ved udeladelsen af Nyqvist: - Det gør mig ked af det, at så vidunderlig en kunstner som han ikke hædres i salen og bliver mindet, skriver Wilson.
Aftonbladets filmekspert Jan-Olov Andersson synes selvfølgelig også, at det er mærkeligt, at hans landsmand ikke blev mindet i salen. - Der var virkelig mange, jeg aldrig har hørt om før, der blev mindet i salen, og Michael Nyqvist har dog lavet film med både Tom Cruise og Keanu Reeves. Han har også medvirket i en rækkere smallere amerikanske film og var et kendt navn i branchen i USA, siger Jan-Olov Andersson. Michael Nyqvist efterlod sig hustruen Catharina Nyqvist Ehrnrooth og en søn og en datter. Børnene fik hver et engangsbeløb på 55.000 kroner udbetalt ved faderens død, mens hans øvrige værdier, der beløb sig til 13,4 millioner kroner tilfaldt hustruen.

Sponsoreret indhold