Hollywood 21. september 2017

Så meget efterlader Michael Nyqvist til konen

Salander-helten Michael Nyqvist efterlod større formue til sin kone, da han døde pludseligt af lungekræft
Foto: All Over Press

Det kom som et chok for de fleste uden for hans nærmeste familie og vennekreds, da den svenske skuespiller Michael Nyqvist døde den 27. juni i år, bare 56 år gammel.

Men Nyqvist led af lungekræft - en sygdom kun de nærmeste kendte til.

I løbet af hans sidste leveår begyndte han at indvie de nærmeste venner i sygdommen, men udadtil sagde han intet.

Michael Nyqvist med sin hustru Catharina Nyqvist Ehrnrooth. (Foto: All Over Press)

Men da han vidste, hvor det bar hen, prioriterede han sin familie og samværet med dem og sagde nej til flere opgaver, fordi han vidste, at han ikke havde langt igen.

Michael Nyqvist blev begravet en måned efter sin død, hvor familie, venner og kolleger tog afsked med den populære skuespiller.

Et af de sidste billeder, der blev taget af Michael Nyqvist inden hans død den 27. juni i år. (Foto: All Over Press)

Og her et par måneder efter hans død er boet efter Nyqvist gjort op, og af hans testamente fremgår det, at hans hustru, Catharina Nyqvist Ehrnrooth, arver alt.

Og det er en millionarv, der er tale om.

Michael Nyqvist efterlader sig værdier for i alt 13,4 millioner kroner til hustruen.

Det drejer sig blandt andet om en lejlighed i Stockholm og et sommerhus i Norrtälje nordøst for Stockholm. Skuespilleren ejede også aktier for næsten to millioner kroner.

Michael Nyqvist i rollen som skurk i 'Mission Impossible - Ghost Protocol'. (Foto: All Over Press)

Michael Nyqvist og Catharina Nyqvist Ehrnrooth har en søn på 21 år sammen og fra et tidligere forhold havde Michael Nyqvist en datter på 27 år.

De får hver en udbetaling på 55.000 kroner nu og her og har begge givet afkald på yderligere arv.

Når Catharina Nyqvist Ehrnrooth dør, arver de to børn alt til deling.

Michael Nyqvist medvirkede i 2005 i den dansk/svenske film 'Bang bang orangutang', men han blev for alvor kendt på vore bredddegrader med sin rolle som journalisten Mikael Blomkvist i filmatiseringen af Stieg Larssons Millenium-trilogi, 'Mænd der hader kvinder', 'Pigen der legede med ilden' og 'Luftkastellet der blev sprængt'.

Senere i karrieren - i 2011 - landede han en rolle som skurken 'Hendricks' i 'Mission Impossible - Ghost Protocol', hvor han spillede over for Tom Cruise.

Michael Nyqvist kan i øvrigt vinde en 'Oscar' efter sin død. En af hans sidste roller var i den danske film 'Du forsvinder', der også har Nikolaj Lie Kaas og Trine Dyrholm på rollelisten. Filmen er netop blevet indstillet som det danske bidrag til Oscar-uddelingen i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film. Der er dog et stykke vej fra indstilling til senere nominering til en Oscar. Sidste år var tæt ved 100 film indstillet i kategorien, men kun en håndfuld blev nomineret til konkurrencen om en Oscar-statuette.

Sponsoreret indhold