Mia takker X Factor: Far og jeg har fundet hinanden

(Foto: DR/Agnete Schlichtkrull)

15-årige Mia fra Ølsted efterlod våde øjne hos dommere og publikum, da hun sang sig videre i X Factor med en personlig sang til sin far under årets Five Chair Challenge.

Men faktisk var det noget af en prøvelse for den unge sangskriver at over

raske sin far Brian med sangen.

- Jeg var rigtig bange for at kigge på ham, for var jeg nu gået over grænsen. Det handlede jo om vores privatliv. Men jeg kan huske, at jeg kiggede ned på ham en enkelt gang og kunne se tårerne. Det turde jeg ikke blive ved med, fortæller Mia om oplevelsen.

Mias sang, der handlede om farens turbulente forhold til en ekskæreste, indeholdt nemlig samtidig et budskab til ham.

- Der var mange op- og nedture og skænderier. De gik fra hinanden men ville gerne kæmpe for kærligheden. Sangen var en måde at sige til ham, at det altså også var svært for de børn, der var involveret i det, forklarer Mia.

Men den ydmyge pige på ukulelen har fået andet end tårer ud af at synge for sin far. Mias optræden har nemlig samtidig bragt far og datter tættere sammen.

- X Factor har gjort, at min far og jeg har fundet vores ting. Det har knyttet os sammen. Det er totalt ubeskriveligt. Vi er virkelig blevet tætte og kan snakke om ting, som jeg måske ikke tror, andre kan snakke med deres fædre om, fortæller Mia, som nu er gået hele vejen til X Factors første liveshow, der løber af stablen fredag klokken 20.00.

Her får den unge sangskriver dog ikke mulighed for at spille nogle af sine egne numre.

/ritzau/FOKUS

X Factor 2017 (deltagere til liveshows)

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close