Nyheder26. maj 2017

MET og POL fra ”Jagerpiloterne”: Vil gøre alt for hinanden

– Jeg vil tage til helvede og tilbage med POL, fordi jeg ved, at han vil passe på min røv, fastslår MET over for SE og HØR.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/met.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Jargonen er venskabelig og emmer af respekt mellem de to jagerpiloter MET og POL, som du måske kan genkende fra DR1’s ”Jagerpiloterne”.

Deres venskab begyndte for 24 år siden, da de begge var en del af den nu lukkede Eskadrille 723 på flyvestation Aalborg.

– POL har jeg ubetinget tillid til. Jeg vil tage til helvede og tilbage med POL, fordi jeg ved, at han vil passe på min røv. Han vil sørge for, at jeg kommer op, og han kan regne med det samme fra mig, fastslår 47-årige MET, der sammen med sin kollega har budt SE og HØR velkommen på deres arbejdsplads i Vojens, Flyvestation Skrydstrup.

– Det er sådan noget, man slet ikke tænker over. Det er sådan en tillid, der er bygget op over mange år. Vi har været i alle mulige og umulige situationer med det her kampfly, siger 47-årige POL.

Jagerpiloternes unikke forhold er ikke kun skabt i de højere luftlag, for der har også været tid til at hygge sig uden at skulle fokusere på missiler, dogfight og voldsom G-kraft.

– I vores unge dage var det torsdag, fredag og lørdag i Jomfru Ane Gade. Det var bare en del af vores kultur, og det gjorde, at vi udviklede et tæt bånd. Når det så er business, så er det selvfølgelig noget andet, afslører MET.

– Men det er også i de situationer i gaden, hvor vi virkelig kom til at lære hinanden rigtig godt at kende, tilføjer POL.

De to mænd er nogle af Danmarks mest erfarne jagerpiloter, men selv om de ikke er 21 år længere, kommer pulsen stadig op, når de sætter sig i cockpittet i en F-16.

– Du er bare en del af en homogen enhed, hvor vi har et fælles mål. Jeg har aldrig haft det sådan, at nu gider jeg ikke mere. POL og jeg har valgt flyvningen. Det er det, vi vil, understreger MET.

Læs mere om MET og POL fra DR's "Jagerpiloterne" i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold