Nyheder 5. februar 2016

Medinas og Christiane Marguerittes tips til modeugen

Den ene har altid mere end ét par sko med sig, og den anden er vild med en helt speciel sammensætning af tøj, når modeugen fejres
(Foto: Mikael Rieck)

Udefra kan Copenhagen Fashion Week virke som en lukket fest, hvor kun de mest prominente navne får lov at komme ind i varmen. I mens kan vi andre dødelige kun drømme om at få en invitation.

Men hvordan er det at være med til modebranchens svar på Roskilde Festival? Og er der uskrevne regler, som du bør kende til, hvis du får muligheden for at passere dørmanden til et modeshow?

Her kommer et par af stjernernes tips til en succesfuld Fashion Week.

Modsat, hvad man måske skulle tro, går en af landets største sangerinder faktisk op i andet end glitter, glimmer og hvad der står på mærket i nakken, når hun udvælger sit modeuge-outfit. Ifølge Medina er det nemlig langt vigtigere, at tøjet er rart at have på.

- Jeg tænker over, at jeg skal have det godt, når jeg klæder mig på til modeugen. Jeg kan godt lide, at det både er slasket og lækkert og hyggeligt og fint, siger hitmageren Medina.

Og der lader til at være stor enighed blandt nogle af de bedst klædte kvinder i Danmark. Budskabet om at gå i tøj, der er komfortabelt, går nemlig igen hos den skarpt klædte skuespillerinde Christiane Schaumburg-Müller.

- Det er helt sikkert vigtigt for mig, at mit outfit er behageligt. Jeg har altid de flade sko med i bilen, når jeg er til modeuge, og tager kun de højhælede på, når jeg lige skal op ad trappen og så ind at sidde. Det er det, griner Christiane Schaumburg-Müller.

Til "Go' Aften Danmark" har skuespillerinden og tv-værten tidligere fortalt, at hun er nattøjsfanatiker og helst hopper i afslapningstøjet - selv hvis hun skal ned at handle. Men når det er modeugesæson, er det en helt anden del af garderoben, hun finder frem.

 

 Der er helt klart forskel på mit hverdagstøj og mit modeugetøj. Til modeugen skal det være det, jeg kalder "receptionstøj", som er høje hæle og måske en nederdel. Det skal være pænt, i hvert fald for mit vedkommende, siger Christiane Schaumburg-Müller.

Den københavnske modeuge giver to gange om året mulighed for, at de fashionable kendisser kan vise sig i deres mest vovede tøjsammensætninger til de store modeshows. Og her er Medina overbevist om, at regler er ikke-eksisterende.

- Der er ikke noget, man ikke må. Man skal bare være sig selv og have det godt, siger den 33-årige sangerinde.

Sponsoreret indhold