Martin Brygmann udgiver soloalbum: Nu er jeg ikke bange mere

Foto: ALLER MEDIA

Han har skrevet hits til Det Brune Punktum og Lex & Klatten, men nu springer Martin Brygmann ud som soloartist med albummet "Bates Delight".

Albummet, der har været tre et halvt år undervejs, er en personlig gave til ham selv, forklarer 54-årige Martin Brygmann, der både kan kalde sig komiker, skuespiller, komponist, musiker - og nu også soloartist.

Faktisk gik han allerede for mange år siden i gang med at skrive på et soloalbum.

Men albummet dengang blev i stedet soundtracket til julekalenderen "Jesus og Josefine". Noget holdt ham tilbage fra at tage det fulde spring ud i rollen som soloartist, forklarer han.

- På en måde var jeg på det tidspunkt lidt bange for at lave et album. Når jeg tænker tilbage, kan det godt være, at det havde noget at gøre med, at jeg skulle lave et rigtigt album, som ikke knyttede sig til noget satireprojekt, men som skulle være ægte og uden humor.

Men nu er tiden inde til et personligt album, som Martin Brygmann ikke tøver med at kalde et hjertebarn.

- Jeg følte et behov for at sætte en pind i sandet og lave noget, som jeg, når jeg bliver ældre, kan kigge tilbage på og sige, at det lavede jeg trods alt. Det handler også om at gå steder hen, hvor jeg ikke har været før, forklarer han.

Derfor kastede han sig også for første gang i karrieren ud i at skrive sange på engelsk.

- Hvis jeg på nogle sange skulle åbne op for ting, som jeg ikke før havde skrevet om på dansk, som for eksempel min frygt, så kunne det være, at folk havde vænnet sig til at høre min stemme så meget i forbindelse med humor og satire, at de ikke rigtig ville tage mig alvorligt, siger han og fortsætter:

- Hvis jeg gjorde det på engelsk, havde jeg et lag. Det kan også godt være et resultat af en lille frygt, som stadigvæk ligger der. Og så er det bare superfedt at synge på engelsk.

Selv om det bliver første gang som ene afsender af et album, så har Martin Brygmann ingen nervøsitet i maven.

- Det gør mig faktisk lidt stolt, for hvis folk synes, det er godt, så får man hele æren, siger han grinende og tilføjer:

- Men jeg har det rigtig godt med, at det bare er mig. Det er mig selv, der har haft førertrøjen på hele vejen.

Debutalbummet "Bates Delight" kommer på gaden 25. august.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close