Nyheder10. august 2016

Margrethe aflyser tur til uroplagede Tyrkiet

Det skriver Kongehuset i en pressemeddelelse
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dronning_margrethe-46-cpo.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Til oktober skulle dronning Margrethe have været en tur til Tyrkiet, men den tre dage lange tur bliver nu udskudt.

Det skriver Kongehuset i en pressemeddelelse.

- Der er i samråd med den tyrkiske regering truffet beslutning om, at Hendes Majestæt Dronningens statsbesøg til Tyrkiet udsættes, det skriver Kongehuset.

Tyrkiet blev i midten af juli udsat for et mislykket statskup. Her døde mere end 250 mennesker.

Derudover har Tyrkiet også oplevet en hel del selvmordsangreb de seneste måneder.

Og man må antage, at det er af sikkerhedsmæssige årsager, at dronning Margrethe nu ikke skal til Tyrkiet alligevel. Hun må altså vente, hvis hun allerede havde sat næsen op efter tyrkisk lokum, dürüm og falafel.

Også udenrigsminister Kristian Jensen skulle have været med på turen, han udtaler sig i en pressemeddelelse om aflysningen.

- I samråd med den tyrkiske regering er det besluttet at udsætte det planlagte statsbesøg i Tyrkiet på grund af undtagelsestilstanden. Det er beklageligt, men vi ser frem til at finde nye datoer for besøget, når det er muligt. Der er i den aktuelle situation fortsat behov for en intensiv politisk og kommerciel dialog med Tyrkiet. Jeg har møde med Tyrkiets økonomiminister Nihat Zeybekci, når han kommer til København i morgen torsdag med en erhvervsdelegation. Og jeg ser frem til samtaler med min tyrkiske kollega Mevlüt Çavuşoğlu i den kommende tid.

Sponsoreret indhold