Manden bag nyt DR-drama: Derfor skal du se med

Nikolaj Lie Kaas spiller en af hovedrollerne i den nye DR-serie \

Nikolaj Lie Kaas spiller en af hovedrollerne i den nye DR-serie "Bedrag"

(Foto: Christian Geisnæs, DR)

Økonomisk kriminalitet, finanskrise og grøn energi. Det er måske ikke ligefrem begreber, der oser af spænding og dramatik, men det er med de omdrejningspunkter, at DR's nye tv-satsning "Bedrag" den 1. januar rammer tv-skærmene.

Og lad det være sagt med det samme: Drama er der masser af i serien, der går i fodsporene på succeser som "Arvingerne" og "Forbrydelsen".

Bag den står manuskriptforfatter Jeppe Gjervig Gram, der blandt andet er kendt fra "Borgen".

- Jeg blev virkelig ramt af finanskrisen som fænomen. At en stor bank krakker i New York, og at det kan give konsekvenser 6000 kilometer væk her i Danmark, synes jeg er skræmmende og vildt fascinerende. Det slog mig, hvor vigtigt og interessant økonomi er som emne, og at der aldrig rigtig er nogle, der har lavet en tv-serie om finanskrisen før, forklarer Jeppe Gjervig Gram.

På rollelisten er blandt andet Thomas Bo Larsen som efterforsker og Nikolaj Lie Kaas som direktør, og for Jeppe Gjervig Gram har det været vigtigt, at det er skuespillerne, der først og fremmest bærer historierne i serien.

- Man skal jo ikke glemme, at vi først og fremmest skal underholde, så vi graver dybt efter nogle fede karakterer, stærke skæbnefortællinger og spændende dilemmaer. Hvis vi laver noget, der føles som en undervisningstime i økonomi, så har vi jo tabt. Det må det ikke blive, erkender han og tilføjer:

- Men det var det samme med "Borgen". Der tænkte folk også, at det lød tørt og kedeligt at lave en tv-serie om dansk politik. Selv politikerne sagde det til os. Men det handler om at finde den stærke, menneskelige historie i en kompleks verden, fortæller han.

Jeppe Gjervig Gram har skrevet \

Manuskriptforfatter Jeppe Gjervig Gram har skrevet "Bedrag" (Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR)

For ham er det en spændende udfordring, når ting på overfladen virker umulige.

- Jeg bliver enormt pirret af, at andre folk synes, det er for svært. Så længe, jeg ved, der er et stort drama med store ting på spil, så er udfordringen jo at finde de rigtige historier og gøre det komplekse simpelt. Men det, synes jeg, er sjovt, fortæller manuskriptforfatteren.

Men han er alligevel ganske bevidst om, at der er høje forventninger, når man sætter sig bag roret for at sejle et nyt DR-drama ud på søen.

- Vi skal jo have en masse seere. Det føler jeg som en kæmpestor forpligtelse. Hvis seerne ikke er der, så har vi fejlet, så simpelt er det. Vi skal lave tv-serier til hele den danske befolkning, slår Jeppe Gjervig Gram fast.

"Bedrag" har premiere den 1. januar klokken 20.00 på DR1.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close