Linse: Mopper støttede graviditet

Linse er blevet mere kræsen med alderen.

Linse er blevet mere kræsen med alderen.

(Foto: Thomas Laursen)

Man får et nyt indblik i afdøde Ann ”Mopper” Christiansens liv i den nye bog ”Mopper & mig”, hvor man kommer ind bag facaden på Bryggemoderen.

Mopper blev gravid som 21-årig. Hun ønskede ikke barnet, men fødte ni måneder efter Mark, som voksede op hos Moppers forældre i England. 

I 1965 efter at Mopper havde bosat sig i Danmark, blev hun gravid igen. 

Hun havde mødt Ole på et værtshus i Valby, og selv om han i forvejen havde en kone, flyttede Ole og Mopper sammen i et kælderværelse i Hellerup. Ægteskabet var langtfra lykkeligt, for Ole var ifølge Mopper en fordrukken typograf, som levede en singletilværelse med damer på sidelinjen.

Da Ole senere røg i fængsel for at smugle hash, indledte hun en affære med Oles kammerat Leif.

De to mødtes på morgenværtshuset Isbjørnen for at flette fingre i fred, før Mopper tog på arbejde, og han hjem til sin kone.

Senere mødte hun Mikkel Kesslers far, som også hed Ole. Mopper blev betaget af Ole, og hun blev gravid igen. Men som tiden gik, opdagede hun hans dårlige side.

Ingen af Moppers graviditeter var planlagt.

De to første gange ville hun gerne have haft en abort, men det var ikke tilladt dengang. 

Da Linse var 16, fik hun foretaget sin første abort. Syv år senere blev hun gravid med Geggos far Sonny og fik foretaget endnu en.

– Da jeg kom hjem fra hospitalet, tog jeg en tur på Sonny, og gudhjælpemig, om jeg ikke blev gravid igen, fortæller Linse i bogen.

Lægerne frarådede hende at få en tredje abort, fordi det ville forringe hendes chancer for at blive gravid igen senere hen.

Linse følte sig ikke klar til at blive mor, men besluttede sig alligevel for at springe ud i det.

Da hun skulle fortælle Mopper om sin beslutning, var hun sikker på, hun ville få en skideballe.

– Men du reagerede helt modsat. ”Godt, så gør vi det, Nogge”. Åh, hvor jeg elskede dig. Det lille ”vi” var så sødt og fuldt af kærlighed, fortæller Linse, som fik masser af støtte og opbakning af Mopper.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close