Lighunde skal lede efter Kim Wall i vandet

Politifoto

Svenske lighunde, der er specialtrænet til at finde lig i vand, bliver nu sat ind i kampen om at finde resten af den svenske journalist Kim Walls lig. 

Der skriver Ekstra Bladet, der også skriver, at de to hunde hertil formiddag er sejlet ud fra Brøndby Havn. 

Kim Walls torso blev fundet i sidste uge, men de resterende ligdele og hendes ejendele mangler stadig. 

Læs ALT om ubåds-mysteriet her.

Ifølge Ekstra Bladet, så er det ikke første gang, at man vælger at bruge de specialtrænede lighunde i jagten på Kim Walls lig, de har nemlig tidligere været brugt i svensk farvand. Det er heller ikke første gang, at man har brugt hundene i Danmark.

De har tidligere været i aktion i Aarhus, da man søgte efter liget af en ældre mand.

Nyt retsmøde i næste uge

Det har tidligere været fremme, at Kim Wall skulle være død i en ulykke om bord på ubåden, og at Peter Madsen efterfølgende valgte at begrave hende til søs.

Det oplyste Københavns Politi i en pressemeddelelse i sidste uge.

- Sigtede har til politiet og i retten forklaret, at der er sket en ulykke ombord på ubåden, som har medført Kim Walls død, og at han efterfølgende har begravet hende til søs på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt. Københavns Politi kan supplerende oplyse, at sigtelsen for drab opretholdes. Der vil ikke kunne gives yderligere oplysninger om sagens efterforskning, da denne stadig er omfattet af dørlukningen, skriver Københavns Politi pressemeddelelsen.'

Da Kim Walls torso dukkede op i sidste uge, stod det dog hurtigt klart, at hun var blevet parteret. 

Men Raket-Madsen nægter sig skyldig i at have parteret hende – også selv om liget af den afholdte journalist mandag i sidste blev fundet uden arme, uden ben og uden hoved ved Kysten på Amager.

Det fortalte Raket-Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, til Ekstra Bladet.

- Han nægter sig skyldig i den måde, som man har formuleret det på, ja (sigtelsen for usømmelig omgang med lig, red.). Og derfor må han nægte sig skyldig. Min klient erkender at han har begravet hende til søs. Så han erkender rent faktisk en overtrædelse, men bare ikke på de præmisser, som politiet har sigtet ham for, fortalte forsvareren til Ekstra Bladet.

Næste retsmøde i sagen er den 5. september. 

Du kan se billeder fra Danmarks pt. mest makabre drabssag i galleriet herunder

Raket-Madsen og Kim Wall (billeder fra sagen)

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close