Nyheder 20. juli 2016

Galleri: Leo brækkede hoften - nu er han på højkant igen

For to uger siden faldt Leo og brækkede hoften. Han måtte have ny hofte, men han er på benene igen, og Sussi hjælper med genoptræning
Foto: Dan Mariegaard

Det var første nat i Sussi og Leos nye camper. Parret havde spillet koncert på Mors, og efter en god nats søvn skulle Leo op og begynde en ny musikalsk dag. Men melodien fik pludselig en anden lyd, da den 60-årige sanger og musiker skulle ned fra køjesengen, og stigen svigtede under fødderne.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Jeg husker faktisk ikke så meget fra faldet. Pludselig ligger jeg på gulvet, og jeg kan mærke, at det føles, som om noget ikke sidder sammen mere. Jeg kunne slet ikke bevæge mit ben, fortæller Leo.

Med koldsved på panden blev han båret op på et sæde i camperen, hvor han ville sunde sig lidt. Men efter et par timer stod det klart, at han måtte på skadestuen.

– Da han pludselig sagde, at han skulle tisse, og han ikke kunne bevæge sig overhovedet, vidste jeg, at den var gal. Så jeg løb på apoteket og købte en tisseflaske til Leo, så han kunne gøre, hvad han skulle. Derefter tog vi på Hjørring Hospital, som derefter sendte os til Aalborg, forklarer Sussi, da SE og HØR møder dem i hjemmet i Saltum i Nordjylland.

Skaden var værre end forventet, og to dage efter Leos ulykke blev han lagt i narkose og gennemgik en lang hofteoperation, hvor han fik en helt ny hofte.

– Jeg er åbenbart svær at bedøve, så først gav de mig en rygmarvsbedøvelse. Men den virkede ikke nok. Så de lagde mig også i narkose, fortæller Leo, som indrømmer, at han er en smule bange for nåle.

Klar til scenen
Allerede samme aften som operationen havde fundet sted, var Leo oppe at gå for at bevæge sin nye hofte en smule. Tre dage senere kom han hjem, og Sussi stod klar derhjemme som træningscoach for sin ægtemand igennem 35 år.

– Jeg sætter Leo i gang, og jeg træner med ham. Måske skulle du kalde mig coach, siger Sussi og griner.

– Han skal lave nogle øvelser, og han går allerede meget og også uden gangstativet. Haner bare så god, fortæller den 60-årige sangerinde.

Det gæve par er kendt for deres vilde og fjollede koncerter, hvor der altid er hopla og store bevægelser på scenen. Leos uheld betød desværre, at han selv måtte aflyse en koncert, og Sussi tog derfor parrets kammerat Allan Vester Lassen med som stand-in i stedet for.

– Det var faktisk ret svært. Vi er jo vant til, at vi gør hver vores ting. Pludselig skulle jeg tænke over min rolle og Leos. Det gik ikke uden fejl, men det var okay, forklarer Sussi, som også fortæller, at Leo var savnet på scenen.

Men det bliver også den eneste koncert uden Leo. Allerede små to uger efter operationen skal musikeren atter stå ved sin kones side på scenen. Dog bliver der nok sparet lidt på effekterne.

– På torsdag (den 21. juli, red.) skal vi spille, og der er jeg med igen. Mit liv skal videre, og jeg er allerede i fuld gang. Så der er ikke så meget der, griner Leo og fortæller, at han glæder sig til den kommende koncert på Hjarnø.

LÆS RESTEN AF REPORTAGEN OG SE DE VILDE BILLEDER AF LEOS SKADE I SE OG HØR i DENNE UGE.

Se et galleri herunder (og se ALLE billederne i denne uges SE og HØR):

Sussi og Leo - Leo har brækket hoften

Sponsoreret indhold