Nyheder25. juli 2018

Lars von Triers ekskone taler ud om utroskab og skilsmisse

Bente Trier valgte i 2015 at lade sig skille fra filminstruktør Lars von Trier, efter det kom frem, at han havde haft en affære i fire år. Nu fortæller Bente om bruddet og tiden efter
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/von_trier.jpg
 Foto: All Over

I september 2015 kom det frem, at filminstruktør Lars von Trier skulle skilles fra sin partner gennem 21 år, Bente Trier.

Dengang meddelte Lars von Trier selv nyheden via en pressemeddelelse, hvor han skrev, at der var tale om en fælles beslutning. Der lå dog noget andet bag.

I fire år havde filminstruktøren nemlig haft en affære med manuskriptkonsulenten Jenle Hallund – og Bente Trier fandt kun ud af affæren, fordi Lars von Triers elskerinde var på nippet til at udgive en roman, hvori hun beskrev utroskabet.

I et stort interview med magasinet Psykologi fortæller Bente Trier, der i dag hedder Bente Frøge, nu om bruddet og tiden efter.

Hun fortæller blandt andet om den aften, hvor Lars von Trier krøb til korset og fortalte, at han havde en anden.

- Det var en stille og rolig onsdag aften, hvor jeg kom hjem efter en tur i byen med nogle veninder, og så ville Lars gerne snakke med mig. Jeg kunne mærke på ham, at det var alvorligt, men jeg havde ikke forestillet mig, hvad der så ville komme. Han fortalte mig om affæren, og det kom virkelig bag på mig, fortæller Bente Frøge i interviewet med Psykologi.

- Jeg havde gættet på alt andet end det. For det første, fordi jeg ikke havde haft den mindste fornemmelse. Det kom som et lyn fra en klar himmel, som man siger. Og så var det en affære, der havde stået på i flere år, og ikke bare et uheld fra en julefrokost.

Selv om parret havde været sammen i 21 år og gift siden 1997, var Bente ikke i tvivl om, hvad konsekvensen skulle være:

- Da jeg hørte det, var jeg slet ikke i tvivl. Jeg ville skilles med det samme. Tillidsbruddet var for stort til, at vi kunne fortsætte. Løgnen var for stor, til jeg kunne overskue den, fortæller hun i det store interview.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/3.03842722.jpg
 Pacific Coast News

Filminstruktøren, der er kendt for at provokere, blev skilt for 2015. Han danner i dag par med Jenle Hallund, som han havde haft en affære med i fire år. Foto: All Over

Efter skilsmissen røg Bente med egne ord ned i et sort hul, men hun besluttede sig hurtigt for ikke at være bitter og i stedet komme videre.

Der gik et halvt år, så ringede telefonen en dag. Bente Frøge kunne se, at det var hendes eksmand, der ringede.

- Lars ringede og sagde ”undskyld”. Jeg blev lidt overrasket, men jeg syntes da, det var dejligt. Jeg kom til at grine, mens jeg tænkte ”yes, tak for den”. Også selv om jeg tror, Lars var blevet presset lidt til det af et af vores børn, fortæller Bente til Psykologi.

I dag taler de ofte sammen, de er gode venner, og det er vigtigt for Bente, fastslår hun.

- Jeg inviterede for eksempel både Lars og Jenle til drengenes 20-års fødselsdag, og jeg håber det bedste for dem som par. Han skal passes på, og jeg vil ikke have, at han er ensom, siger Bente.

Sponsoreret indhold