Lars von Trier skal skilles

Lars von Trier er ifølge et ugeblad flyttet sammen med elskerinden.

Lars von Trier er ifølge et ugeblad flyttet sammen med elskerinden.

Foto: All Over

Den verdensberømte danske filminstruktør Lars von Trier skal skilles fra sin kone Bente Trier, oplyser Hammer PR & Kommunikation i en pressemeddelelse.

Parret går fra hinanden efter 20 års ægteskab. De har to sønner sammen.

Ifølge pressemeddelelsen er der tale om en fælles beslutning, men hverken Bente Trier eller Lars von Trier har yderligere kommentarer.

Lars von Trier er kendt for sine mange anmelderroste film, der blandt andet har gjort ham til vinder af Guldpalmen i Cannes for filmen "Dancer in the Dark" i 2000.

Ud over filmsuccesen er han dog også kendt for sin til tider provokerende person.

I udlandet skabte han stor debat, da han i maj 2011 blev erklæret "persona non grata" af film-festivalledelsen i Cannes, efter han spøgefuldt svarede på et spørgsmål, at han havde sympati for Adolf Hitler.

I Danmark trak Lars von Trier også store overskrifter, da han i november 2014 fortalte, at stort set alle hans film var skrevet på en blanding af store mængder vodka og et euforiserende stof.

Sammen med sit misbrug har Lars von Trier også kæmpet med et sind, der har givet ham dybe depressioner.

I et interview med magasinet Elle i 2014 har Bente Trier blandt andet beskrevet, at den kendte instruktør havnede helt nede i kulkælderen i 2008:

- Der har jeg engang imellem tænkt "fuck, jamen hvad med mig og vores børn. Det kan være et helvede at leve med mennesker, der har det så svært rent psykisk", fortalte hun til magasinet.

I februar 2015 vandt Lars von Trier otte Robert-priser for sin directors cut udgave af filmen "Nymphomaniac". Her udtalte han sig for første gang siden 2011 i en offentlig forsamling.

Ud over at have modtaget et hav af danske og internationale filmpriser er Lars von Trier også kendt for - sammen med Thomas Vinterberg, Kristian Levring og Søren Kragh-Jacobsen - at have udviklet dogmebevægelsen, Dogme 95.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close