Kongelige31. oktober 2018

Sandheden om flugten fra Varde: Opgør med far

Nikolai valgte atter side til fordel for Alexandra, da han sagde farvel til militæret og goddag til modelkarrieren.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prins_nikolai_7.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Prins Nikolais lynhurtige farvel til camouflagemaling og feltrationer er ikke bare en dukkert for den 19-årige prins.

Meget værre er det formentlig for farmand prins Joachim, hvis drøm blev knust, i samme øjeblik sønnike efter to måneder marcherede ud af Varde Kaserne. Præcis samme sted, hvor Joachim for 30 år siden begyndte sin militære karriere.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins_joachim_5.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Hvad sker der, min dreng!? 49-årige prins Joachim er militærmand helt ind i sjælen, så Nikolais kapitulation må ramme hans stolthed hårdt. (Foto: Ritzau Scanpix)

– Det var rørende at se, lød det stolt fra Joachim, da han så sønnike i uniform for første gang, men med kapitulationen har unge Nikolai indledt et opgør med sin far og de værdier og traditioner, han repræsenterer – og tilvalgt sin mors. Hun ser dermed igen ud til at vinde kampen om sin søn, når han genstarter sin modelkarriere.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins_nikolai_1_2.jpg
 (Foto: MEGA)

Sådan kommer vi formentlig til at se Nikolai meget mere i fremtiden – med smart tøj og vandkæmmet hår på vej ned ad catwalken. (Foto: MEGA)

Netop derfor slår det tidlige farvel ekstra hårdt, vurderer forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen.

– Joachim må være skuffet. Han vil aldrig sige det, men han må være skuffet. Det er for slapt at give op efter to måneder. Vi skal heller ikke glemme, at Joachim arbejder for forsvaret på Kastellet. Det kan ikke have været sjovt at møde og motivere officerer og så have en søn, der dropper ud så hurtigt, lyder analysen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins_joachim_nikolai.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Prins Joachim og Nikolai på en tank i Jylland, da farmand stadig havde drømmen om en militærkarriere hos ældstesønnen intakt. (Foto: Mikael Rieck)

Bryder gamle traditioner

Beslutningen kan da heller ikke have været nem for den unge mand. For selv om Nikolai ”ikke var kommet på rette hylde”, bryder prinsen med en lang tradition ved at hejse det hvide flag.

– Kong Frederik var søofficer, Christian den 10. red på sin hest under besættelsen, og selv Margrethe var aktivt medlem af Kvindeligt Flyverkorps i flere år, indtil hun blev dronning. Han bryder med alt. Det ville have set rigtig godt ud på hans cv, siger eksperten og pointerer, at kronprins Frederik blev formet af sin militære karriere i Frømandskorpset, som i hårdhed får Nikolais sergentprogram til at ligne en frokost i det grønne.

Bedstemor Margrethe var da også hurtigt ude med rosende ord til Nikolai for hans tilvalg af de militære og kongelige traditioner.

– Jeg er glad for, at han gerne vil ind omkring militæret. Jeg synes, det er godt for et ungt menneske at kunne få den træning. Det gør også hans far umådelig glad. Det bliver en vældig god oplevelse for ham. Jeg så jo selv, hvor meget det betød for begge mine to drenge, og jeg glæder mig til også at opleve Nikolai i uniform, sagde dronning Margrethe ved den lejlighed.

Alex vinder kampen

Mens Joachim og Margrethe dermed hænger med mulen, peger mundvigen opad hos Alexandra.

Grevinden var tidligere på året stolt tilskuer, da Nikolai debuterede som model i Paris, og hun har ikke altid været lige glad for Joachims drøm om at se sin søn i trøjen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/grevinde_alexandra_1.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Jubii! 54-årige Alexandra er formentlig glad for at have Nikolai hjemme igen. Grevinden har før beklaget sig over den manglende kontakt med sin søn. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Grevinden kunne ikke kontakte Nikolai, og det er første gang, hun ikke har kunnet tale med ham på en fødselsdag. Det gjorde hende trist, sagde grevindens privatsekretær Helle von Løvgreen til SE og HØR i forbindelse med Nikolais fødselsdag den 28. august, hvor han var på øvelse.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins_nikolai_og_grevinde_alexandra.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Godt, du er hjemme, min dreng! Denne sommer droppede Nikolai ferien med Joachim og Marie, men han tog på afslapning på en hemmelig destination med mor. (Foto: Dan Mariegaard)

Planen er, at Nikolai skal starte på Copenhagen Business School i efteråret 2019, men indtil da kalder catwalken og de hurtige blitzlys, hvilket heller ikke er for svæklinge, advarer Søren Jakobsen.

– Modebranchen er jo ikke en branche for tøsedrenge. Det er en knaldhård branche. Kan han klare det uden at falde igennem? Det er spørgsmålet. Det kan ende med noget pjask og noget slask. Det rejser så mange spørgsmål, der ikke er gode for Nikolai.

Sponsoreret indhold