Kongelige11. februar 2019

Marie om flytning: Svært for børnene

Prinsesse Marie erkender, at det ikke bliver let for prinsesse Athena og prins Henrik at skifte København ud med Paris.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prinsesse_marie_0.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Når prinsesse Marie og prins Joachim til sommer flytter til Paris, bliver det ikke let for børnene. Det fortæller den 43-årige prinsesse til SE og HØR.

– Det er selvfølgelig lidt svært for børnene, at de skal skifte det hele, men de glæder sig. Det bliver en spændende udfordring.

Enhver børnefamilie kan sikkert forestille sig, hvor svært det er at rykke teltpløkkerne op og begynde på ny i et andet land og i en ny by. Men heldigvis for den lille familie er Frankrig jo ikke så fremmed – hverken kultur- eller sprogmæssigt. Prins Joachim selv er jo halvt franskmand, og Marie er såmænd født i byernes by. Det betyder også, at børnene allerede taler flydende fransk.

– Jeg taler jo fransk til dem derhjemme, siger Marie.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/marie_joachim_athena_henrik.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Prins Henrik på ni år og syvårige prinsesse Athena får ikke problemer med de franske gloser, siger Marie. (Foto: Mikael Rieck)

Prinsens projekt

Men turen til det franske er prins Joachims projekt. Det gør Marie det meget klart: Det primære formål er prinsens studier ved militærskolen École Militaire i Paris – men dog er prinsessen glad for at kunne være tæt på sin far, Alain Cavallier.

– Hvad glæder De Dem til?

– At støtte min mand og være tæt på min familie. Det bliver også rart at være tæt på min far, siger Marie.

Artiklen fortsætter under billedet ...

SE og HØR talte med prinsesse Marie på Hotel d’Angleterre til Jesper Høvring og Sarah Zobels Celebrity Catwalk under den københavnske modeuge. Her er prinsessen flankeret af tidligere hofdame Britt Siesbye. (Foto: Dan Mariegaard)

Hjemmegående husmor

Dermed siger Marie da også, at hendes arbejde vil være at stå for børnene og husholdningen. Det bekræftes også af kongehusekspert Søren Jakobsen, der minder om, at Marie bliver en slags traditionel husmor.

– Hun skal bare være der og få husholdningen til at fungere. Ambassaden vil selvfølgelig sørge for, at de bliver inviteret til arrangementer, så hun bliver luftet. Hun er jo stadigvæk dansk prinsesse og Joachim er prins, så der vil sikkert være en fransk overklasse, der er interesseret i at knytte nogle nye bånd til dem.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I Frankrig vil Joachim, 49, og Marie kunne udleve deres storbydrøm og vælte sig i kulturtilbud og fine receptioner. (Foto: Thomas Laursen)

– Men hun skal først og fremmest være hjemmegående husmor og passe børnene og sørge for, at Joachim får passet sine lektier, og at der ikke er distraherende elementer. For han bliver målt på, hvordan han præsterer, siger Jakobsen til SE og HØR.

Kongehusets pressechef Lene Balleby oplyser, at prinseparret endnu ikke har fundet en bolig i det franske. Men planen er, at børnene skal gå i fransk skole.

Læs meget mere om det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold