Kongelige 3. februar 2019

Første ord fra Joachim om flytning:: Mor bakker op

Prins Joachim har for første gang siden udmeldingen om, at han og prinsesse Marie flytter til Frankrig, talt ud om den drastiske beslutning
Foto: Thomas Laursen

Til premieren på "Lego Filmen" åbnede prins Joachim for første gang op, efter han meldte ud, at han til sommer flytter til Frankrig.

 

Og det var en prins i højt humør, der mødte pressen sammen med sin hustru prinsesse Marie og deres to børn, prins Henrik på ni år og prinsesse Athena på syv.

Åbenhjertet svarede han gladeligt på journalisternes spørgsmål, og hvad han glædede sig mest til ved at flytte til Paris.

- At familien prøver noget nyt sammen og udfordringerne store som små, lød svaret fra prins Joachim.

Og netop udfordringer skal der nok af, når den 49-årige prins til sommer starter på Frankrigs højstrangerende militære lederuddannelse.

Men det ser den royale militærmand frem til.

- Det er en enestående chance, det er spændende, og det betyder også noget for det danske forsvar, denne invitation, sagde familiefaren.

Dronningen siger god

Kongehuset er ikke en familie som alle andre.

Og derfor er det ikke bare lige sådan, når et af familiens medlemmer vælger at flytte så mange kilometer væk fra Danmark.

Se hele videoen, hvor prinsen taler ud:

Artiklen fortsætter under videoen...

Men chefen for det hele, dronning Margrethe, har ikke stoppet prins Joachim og resten af hans families eventyr.

- Dronningen har været meget interesseret i det også, og hun har positivt bakket op om det, afslørede den 49-årige prins, da han blev spurgt ind til, hvad hans mor sagde til flytningen.

Det må give mere ro for både prins Joachim og prinsesse Marie at flytte til Frankrig, når de ved, at droninngen ikke sidder hjemme i Danmark og er utilfreds med beslutningen.

Marie jubler

For prinsesse Marie betyder adresseændringen fra Klampenborg til Paris, at den smukke mor til to nu vender hjem til sit hjemland.

Og det er noget, som virkelig gør den franskfødte prinsesse glad.

- Jeg er selvfølgelig glad for at være tæt på min familie, og at børnene lærer mere om den franske kultur og at tale fransk, sagde den 42-årige hustru til prins Joachim.

Rejsen til Frankrig betyder nemlig, at børnene prins Henrik og prinsesse Athena skal flytte med sydpå.

Opholdet er indtil videre sat til at vare cirka et år, da Kongehuset oplyser, at familien forventes at vende hjem til Danmark i sommeren 2020.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold