Prinsesse Marie og familien helt privat: Sådan lever vi

Prinsesse Marie

Prinsesse Marie

(Foto: Dan Mariegaard)

Rester bliver ikke bare smidt ud efter aftensmaden, og selv om holdbarhedsdatoen er overskredet, smager prinsessen altid på fødevarerne, før de ender i skraldespanden.

Det var nogle af de mange personlige historier fra den kongelige husholdning i Klampenborg, der blev delt, da prinsesse Marie torsdag overtog Samvirkes Instagramprofil for en dag – under World Food Summit i København.

Se prinsesse Maries opslag på Samvirkes Instagram nederst i artiklen

Her forklarede hun også i en video sit engagement i at sikre, at mad ender i maverne – ikke i skraldespanden.

– Jeg har altid været opmærksom på madspild. Sådan blev jeg opdraget. Jeg er opvokset i 80’erne, hvor sultkatastrofen ramte Etiopien. Også i Frankrig var vi meget, meget chokerede, og det var noget, vi ofte diskuterede hjemme og i skolen.

Derfor er jeg meget engageret i sagen i dag, og jeg håber, jeg kan inspirere jer til at gøre det samme, siger den franskfødte prinsesse, som tydeligvis også prøver at give sit engagement videre til sine børn. 

Der skal spises op

Hjemme hos prinsesse Marie og prins Joachim taler parret også med børnene Henrik og Athena på om at undgå, den daglige mad går til spilde.

– Ja, selvfølgelig. De skal spise op. De forstår det godt. De ved fra mine rejser, at der er mange børn og voksne, der sulter i verden, fortalte Marie, der som protektor har rejst med Folkekirkens Nødhjælp i fattigere egne af verden.

Både Marie og Joachim har tidligere fortalt, at de er vilde med at lave mad.

Forbrugerbladet Samvirke gav prinsesse Marie en dag til at vise sine evner på Instagram – og ikke mindst sit engagement for mindre madspild.

Og den chance greb den 41-årige mor til to. 

Se prinsesse Maries opslag på Instagram herunder:

Danskerne fik noget så sjældent som et indblik i det køleskab, som hjælper prins Joachim, prinsesse Marie og deres børn med at holde sig mætte.

Det er prinsessen selv, der gør børnenes frokost klar, mens Athena og Henrik indtager morgenmaden.

Aftenen bød også på en prisuddeling fra prinsessens hånd.

Hun gav den nordiske madpris Embla til norske Geitmyra Matkultursenter, der arbejder for at styrke madglæden hos børn. 

– Denne biksemad har jeg lavet med rester af kød, broccoli fra dagen før og en lidt overmoden courgette, skriver prinsessen, der gerne vil inspirere danskerne til at lave mad af resterne fra køleskabet.

Læs meget mere om det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu. 

Find din favorit kendis her:

Fra forsiden
Close