Kongelige24. oktober 2018

Derfor flygtede Nikolai fra hæren

Prins Nikolai har sagt farvel til soldaterkammeraterne og kigger i stedet mod nye udfordringer.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prins_nikolai_6.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Varde er blevet en prominent indbygger fattigere, efter at prins Nikolai i sidste uge pakkede rygsækken og vinkede farvel til Hærens Sergentskole i det vestjyske.

Skolen, hvor prins Nikolai skulle have taget sin to år lange uddannelse, fik kun lov at huse prins Joachims ældste søn i to måneder, før livet i grøn uniform blev for træls for den 19-årige.

Uddannelsen var egentlig helt som ventet for Nikolai, men alligevel følte Herlufsholm-studenten ikke, at han var landet på rette hylde, lyder det fra grevinde Alexandra gennem hendes sekretær.

– Grevinde Alexandra oplyser, at prins Nikolai vil søge ind på en uddannelse næste år. Indtil da vil han bruge tid på sin modelkarriere, siger privatsekretær Helle von Wildenrath Løvgreen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins_nikolai_1_1.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Forrige uge tog prinsen en fridag fra uddannelsen for at deltage i sin mors bogreception. Ugen efter meddelte hoffet, at Hærens Sergentskole havde mistet den prominente elev. (Foto: Thomas Laursen)

Mere tid til kæresteri

Det lille års tid i modens verden efterlader muligvis også bedre tid til at pleje kærligheden til kæresten Benedikte, som drog til Frankrigs hovedstad for at studere, efter at studentereksamen var i hus.

De to var vant til at være helt tætte på hinanden hver dag på kostskolen Herlufsholm, og afstanden mellem Varde og Paris har sandsynligvis ikke gjort tilværelsen nemmere for turtelduerne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/benedikte_thoustrup_0.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

I Paris studerer Benedikte Thoustrup på universitetet – nu får hendes prins bedre tid til at besøge hende i kærlighedens by. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Svært for Joachim

Traditionerne bliver dog brudt, nu hvor prinsen er trådt endegyldigt af. For første gang i umindelige tider bliver en dansk prins ikke uddannet i militæret, og det kan gøre ondt i den traditionselskende kongefamilie.

Ikke mindst far Joachim, der selv tog samme uddannelse, som Nikolai har droppet, må ærgre sig.

– Han vil aldrig sige det, men han må være skuffet. Vi skal heller ikke glemme, at Joachim har et job på Kastellet. Det kan ikke have været sjovt at møde og motivere officerer og så have en søn, der klarer to måneder, siger forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins_joachim_4.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

– Det var rørende at se ham i uniform, sagde prins Joachim, efter at han inspicerede sønnens hold under en parade i august. (Foto: Mikael Rieck)

Joachim selv har også tidligere understreget, at han meget gerne så sin ældste søn i støvler og camouflage.

– Hvis han ellers har fysikken og lysten, håber jeg da, at han vil gå ind i militæret. Ja, jeg forventer det nok, har prins Joachim sagt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins_nikolai_dior_2.jpg
 (Foto: MEGA)

Dior-kluns og modelarbejde trækker mere i 19-årige Nikolai end lange øvelser i Varde i camouflagetøj. (Foto: MEGA)

Fysikken og lysten lå altså mere i modelarbejdet, og det kommende år må faderen spejde efter sin søn på alverdens catwalks i stedet for i danske mudderpøle.

Læs mere om det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold