Kongehusekspert: Du lever livet farligt, Frede

Foto: Kaspar Wenstrup

Kronprins Frederik kom torsdag meget alvorligt til skade i en trampolinulykke under private former.

Han pådrog sig ifølge en pressemeddelelse fra hoffet en fraktur på halsrygsøjlen. Det er den kliniske betegnelse for et brud på nakken/halsen.

På grund af den alvorlige ulykke skal kronprinsen gå med halskrave i 12 måneder.

Allerede sidste år advarede kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen i SE og HØR mod kronprinsens vilde liv.

Læs artiklen her: 

Han er pakket ind i vat og omgivet af PET-vagter, der skal beskytte ham mod alverdens lurende farer, når han forlader sine private gemakker og tager på officielle opgaver.

Men så snart den 48-årige tidligere frømand ser sit snit til det, smider han jakkesættet, ifører sig sportstøjet og kaster sig ud i den ene halsbrækkende sportsgren efter den anden. I weekenden hang den kommende konge – og hans liv – f.eks. i en tynd snor, da han som led i Yeti Adventure Race i Silkeborg firede sig ud fra en 52 meter høj bygning. 

Dagen før havde han gennemført en heftig raftingtur i en gummibåd. Ligesom han tidligere på året deltog i et extreme-cykelløb i Sverige, hvor han tilbagelagde 300 kilometer i sadlen. Og i juli svømmede den kongelige vovehals 3000 meter i en frådende selv i Sverige.

Det kan altså ikke blive vildt nok for Danmarks kommende konge.

Vildeste vovehals
– Frederik har gjort sport og fysisk udfoldelse til en af sine hovedmærkesager. Derfor passer det meget godt til det, han står for, fordi han går så meget ind for sport og motion, siger Lars Hovbakke Sørensen, der er ekspert i både det danske og de europæiske kongehuse. 

Han påpeger dog, at det bestemt ikke er uden risiko, når den danske tronarving kaster sig ud i sine farlige fritidssysler. For selv om man er kongelig, er man ikke udødelig.

– Det er ikke ret mange år siden, den hollandske prins Friso mistede livet i forbindelse med en skiulykke, advarer Hovbakke, der også mener, at den danske kronprins er en af de ”vildeste” sammenlignet med de øvrige kongelige i Europa.

Skru lidt ned, Frede

– Med tiden må man overveje, om det er hensigtsmæssigt, i forhold til den rolle han jo også har som kronprins, og om man måske skulle drosle lidt ned i fremtiden, fordi der også er nogle faremomenter ved det. Det er en løbende afvejning, man må foretage

i kongehuset, siger eksperten, der er bange for, at Frederiks vilde fysiske eventyr kan skade kongehusets popularitet.

– Det er klart, at det kan undre, at man bruger så mange penge på sikkerhed, og at han samtidig udsætter sig selv for fare. Det er et dilemma, som man må tænke ind i, når man taler om, hvad kronprinsen skal foretage sig fremover, vurderer eksperten.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close