Nyheder24. december 2016

Kongehusekspert: Derfor samler Margrethe familien til jul

Der er masser at tale om, når Marselisborg Slot i år danner ramme om julen for den royale familie, mener en ekspert.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/1_75.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Julen er som bekendt hjerternes fest, og i år er der ekstra meget brug for, at julefreden endelig sænker sig over kongefamilien.

2016 har nemlig vist sig at sætte familieidealerne på prøve.

Det skete allerede fra første sekund, da Henrik skød nytåret ind ved højst uventet at pensionere sig selv og efterfølgende bruge store dele af sin tid i udlandet.

Hertil kommer, at kronprins Frederik og prins Joachim nærmest aldrig ses sammen, og at de tilsyneladende har valgt side i forhold til deres forældre, så Frederik ses med mor, og Joachim med far.

– De har noget at tale om og måske et behov for at bekræfte familiesammenholdet både over for hinanden og over for offentligheden, siger kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen til SE og HØR efter det turbulente 2016.

Sidste år lykkedes det ikke dronning Margrethe at samle familien, da Frederik og Mary foretrak den bagende varme i Australien.

Men i år har regenten altså fået sin vilje og dermed den store slægtsfest i det jyske.

– Det er et signal om, at ”vi forsøger at holde sammen på stumperne, og vi kan gøre det”. Og det gør de så ved en lejlighed, hvis familiekarakter er hævet over enhver tvivl, fastslår Sebastian Olden- Jørgensen.

I de sidste fem år er det kun lykkedes Margrethe at samle hele familien to gange, selv om det i mange år har været kutyme at samle hele flokken.

– Det er en tradition, der går helt tilbage til kong Frederik og dronning Ingrids tid at forsøge at samle hele familien, fortæller kongehusekspert og historiker Lars Hovbakke Sørensen.

Sponsoreret indhold