Kongehuset er dybt splittet: Joachim vender familien ryggen

Joachim vender familien ryggen

Man siger, at blodets bånd er det stærkeste. Men i kongefamilien har Joachim på det nærmeste kappet forbindelsen til resten af flokken. Det har længe været kendt, at forholdet mellem brødrene Joachim og Frederik skranter, og lillebror har de senere år med kirurgisk præcision undgået at deltage i de årlige familiebegivenheder – til mor Margrethes store fortrydelse.

Faktisk ser mor og søn efter- Det årlige familiefoto på Gråsten blev igen-igen uden Joachim og Marie, og det er nu soleklart, at fællesskabsfølelsen i den royale familie er pist væk. Tvunget i arbejde Joachims tomme kalender har i flere år undret pressen – specielt siden han solgte Schackenborg og lagde landmandslivet på hylden.

Netop derfor blev han internt i kongehuset presset til at komme i sving, da han den 1. november sidste år tiltrådte en deltidsstilling i forsvaret.

– Jeg mener helt klart, at det er et vink med en vognstang fra Margrethe og hoffets side om, at de ikke kan blive ved med at forsvare Joachim, har kongehusekspert Jens Høvsgaard tidligere fortalt til SE og HØR.

Fredag i sidste uge fandt den årlige familiesammenkomst og tilhørende fotografering så sted på Gråsten Slot, hvor store og små endelig havde mulighed for at se, nyde og hygge med hinanden. Men for andet år i træk glimrede Joachim og Marie ved deres fravær. 

Sidste år lød beskeden, at det royale par ferierede i udlandet, men belejligt nok var racerprinsen på dansk jord bare få dage senere for at køre veteranræs i Københavns gader. Et valg, der tydeligvis kom bag på prins Henrik, som til det sidste påstod, at Joachim var lige på trapperne i Gråsten.

Igen i år meddelte kongehuset så, at prinsen og Marie har valgt at drage udenlands, lige præcis på det tidspunkt hvor hele familien samles til sommerhygge. Det vel at mærke med en kongelig kalender, som tillader, at Joachim kan holde ferie på næsten alle andre tider af året.

Kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen er ikke det fjerneste i tvivl om, at der må være problemer i forholdet mellem mor og søn.
 
– Det er jo fuldstændig som i enhver anden familie – der må være en eller anden kurre på tråden. Når man ser gentagelsen, så danner det jo et mønster, siger han til SE og HØR.
 
Den årlige fotografering af den royale familie er ikke bare et nyt PR-stunt til ære for pressen, men derimod en begivenhed, som har samlet familien i mere end en menneskealder.
 
 
– Traditionen med sådan nogle familiefotos går over 100 år tilbage. Kongefamilien havde blandt andet sommertræf på Bernstorff Slot og siden på Fredensborg, uddyber Sebastian Olden-Jørgensen.
 
Heller ikke på andre tidspunkter af året overrender prins Joachim ligefrem sin mor – selv om de det meste af tiden er få timers kørsel fra hinanden. I julen blev det kun til en lynvisit på selve juleaften, og da
regentparret ifølge Billed-Bladet i påsken holdt en slags åbent hus på Marselisborg Slot, hvor deres sønner var velkomne til at kigge forbi, blev Margrethe atter slemt skuffet.
 
Joachim og Marie blev nemlig væk igen-igen. Denne gang stod der ikke engang en udlandsrejse i vejen, for prinseparret slappede af på Schackenborg (som de stadig bruger til ferie efter salget, red.), og der valgte de at blive hele påsken, selv om der kun er to timers kørsel til Aarhus og mor og far.

Joachim vender familien ryggen

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close