Nyheder 28. november 2016

Prins Henrik: Gør alt for at undgå Margrethe

Den 82-årige franskmand vil under ingen omstændigheder stå ved dronning Margrethes side, og bliver derfor ved med at aflyse arrangementer.
Foto: Mikael Rieck

Det ser ud til, at dronning Margrethe må varetage de royale pligter alene i fremtiden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Regentparret er nemlig ikke set sammen siden august, og prins Henrik bliver ved med at aflyse arrangementer, hvor dronningen er tilstede.

Ikke en gang deres fælles passion for kunst er nok til at bringe dem sammen.

For 14 dage siden præsenterede Henrik sin – med egne ord – ”negerkunst” under titlen Abstrakt Torso – men her glimrede Margrethe ved sit fravær.

– Det ser ud til, at de undgår hinanden, men det er netop den logiske konsekvens af Henriks strejke. Han vil under ingen omstændigheder stå ved hendes side i offentligheden. Og så kan det jo ikke gøres på anden måde, uanset hvor kunstigt det måtte virke, lyder det fra kongehusekspert Sebastian Olden- Jørgensen, og han bliver bakket op af sin ekspertkollega Lars Hovbakke Sørensen.

– Det er usædvanligt, at han ikke er med (på kongejagten, red.), siger historikeren.

Hoffet ønsker ikke at oplyse, hvorfor den skydeglade prins pludselig har fået vådt krudt i bøssen, men det er øjensynligt ikke helbredet, der svigter hos den 82-årige franskmand.

Kigger man på prinsens efterårskalender, er Henrik nemlig den næstflittigste royale i november – så længe Margrethe ikke er i nærheden.

De seneste måneders adskillelse kommer, efter at pressen i flere år har interesseret sig for prins Henriks mange afbud til royale fødselsdage.

Mest bemærkelsesværdigt sidste års afbud til dronningens, altså hans egen hustrus, 75-års fødselsdag og Henriks efterfølgende italienstur. 

Sponsoreret indhold