Nyheder29. august 2015

Komikere: Her er vores værste oplevelser

Der er mange ting, der kan gå galt, når man som komiker træder op på scenen. Her er fire komikeres værste optrædener.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/komikere_front.jpg
 Thomas Laursen og All Over

De fleste komikere ser ret scenevante ud, når de optræder for et kæmpe publikum. Mange af de sjove mænd og kvinder er heller ikke bange for at udstille sig selv, men nogle gange sker det også, når det ikke er meningen.

En gang imellem kan det nemlig gå galt for selv den mest rutinerede komiker. Hvis publikummet ikke er med, så er det ikke meget at gøre.

Komikeren Anders Stjernholms værste optræden var til en gymnastikopvisning, da han stadig var ret ny i comedybranchen.

- Jeg fik at vide, at det var unge mennesker, der sagtens kunne tåle de lidt hårde jokes. Da jeg kom derud, kunne jeg se, at det var en gymnastikopvisning for børn og deres familier. Jeg havde ikke noget materiale til dem, og det var i en kæmpe oplyst hal. Det var forfærdeligt, siger Anders Stjernholm.

Carsten Bang har også oplevet, at han ikke helt kunne nå ud til et uinteresseret publikum. Det resulterede i, at han forlod scenen før tid.

- Jeg optrådte for nogle vognmænd i Odense for nogle år siden. Det gik simpelthen så dårligt. De gad det overhovedet ikke, så det var ret forfærdeligt. Jeg stod der heller ikke ret længe, før jeg sagde "I gider ikke høre på mig, og så gider jeg ikke snakke til jer". Så gik jeg altså, siger Carsten Bang.

Han er ikke den eneste komiker, der på et tidspunkt har oplevet, at publikum ikke helt var klar til showet.

- Jeg har engang optrådt for livgarden til en fest, hvor de kastede glas og flasker efter mig. Det er nok den værste oplevelse. Jeg tror hellere, at de ville have haft en stripper, griner Lars Hjortshøj.

Det er ikke kun på scenen, at det kan gå galt, når man er komiker. Det oplevede Frank Hvam, da han ved en fejl havde byttet rundt på dagene.

- Der var dengang, hvor jeg dukkede op en dag for sent. Det er mange år siden, og før man lige fangede folk på mobiltelefonen. Så jeg stod i en lille by i Jylland dagen efter, at halfesten havde været der og bankede på. Det var ikke ret godt, siger han.

Han har også oplevet af svede på scenen, fordi stemningen i lokalet pludselig blev meget ubehagelig og trykket.

- Jeg oplevede også, at der engang var en mand, der fik et hjerteanfald. Det var meget ubehageligt, og der var en ret dårlig stemning, men heldigvis klarede han det, siger Frank Hvam.

Fra den 27. august til den 6. september er der Zulu Comedy Festival, og der er rig mulighed for at opleve en masse sjove komikere til arrangementer i København og Aarhus og på TV 2 Zulu.

/ritzau/FOKUS

Sponsoreret indhold